Taviem kaimiņiem gurķi ir skaisti un lieli, bet tev mīksti un necili? Tam ir iemesli

Vecākā paaudze ir pārliecināta, ka gurķu kopšana ir kaut kas līdzīgs nezāļu audzēšanai. Iemaisiet sēklas zemē, neaizmirstiet tās nedaudz apliet ar ūdeni, tās pašas sadīgst, un tad tās pašas aizsniegsies pēc saules. Un, ja gadās ražas neveiksme, tad tā gadās.

Lai tā nebūtu, mēs piedāvājam atbilstošu informāciju par to, kā izaudzēt dāsnu un veselīgu gurķu ražu, darbojoties tikai ar zinātniskām metodēm.

Dārzkopju amatieru aprindās kaut kādu iemeslu dēļ iesakņojies pilnīgi nepareizs priekšstats, ka gurķis ir mazprasīgs un ļoti izturīgs augs. Jebkurā gadījumā dos augļus. Īsāk sakot, gurķi ir kaut kas līdzīgs kabačiem.

Jā, tajā visā ir daļa patiesības, gurķi patiešām dos kādu iznākumu. Bet! Vai jūs zināt, cik daudz augļiem jābūt no viena krūma? Minimālajai ražai no viena krūma vajadzētu būt vismaz 8 kilogramiem. Tas nozīmē, ka, piemēram, par vienu sezonu ar desmit krūmiem dārzkopjiem vajadzētu iegūt, vēlreiz atkārtošu, vismaz 80 kilogramus ražas! Meistari ar 10 krūmiem sezonā iegūst 120 kg. Vai jums ir tādi paši skaitļi? Tad apsveicam, jūs esat profesionālis.

Gurķis ir tāds pats augs, kā jebkurš cits. Un, ja nepievērsīsiet tam pietiekami daudz uzmanības, tas uz to reaģēs. Starp citu, gurķa izskata izmaiņas var notikt mazāk nekā stundas laikā. Mēs saprotam, tas izklausās biedējoši, bet pieredzējis dārzkopis labi zina, ka augs, kas ir piedzīvojis stresu, labu ražu nedos.

Ja jūs barojat augu, jums arī jārīkojas gudri. Jums jāzina, ar ko un kad gurķus apsmidzināt. Vispirms noskaidrojiet augsnes skābumu, kopumā veiciet analīzes. Un tad, pamatojoties uz iegūtajiem datiem, izvēlieties, kas gurķiem būs vispiemērotākais.

Eksperti ir vienisprātis, ka gurķiem sezonas sākumā lieliski der komposts vai labi sadalījušies kūtsmēsli: Tie ir organiski mēslojumi, kas nodrošina ilgstošu barības vielu piegādi un uzlabo augsnes struktūru. Tāpat pavasarī ir vajadzīgs slāpeklis (N), kas veicina lapu augšanu. Sezonas vidū var barot ar fosforu (P), kas veicina ziedēšanu un augļu attīstību. Kā arī kāliju (K), kas stiprina auga vispārējo veselību un veicina izturību pret slimībām.

Lasi vēl: Pieredzējuši dārznieki gurķus un tomātus pārkaisa ar auzu pārslām: jūs būsiet pārsteigti, kāpēc tas tiek darīts

Arī gurķu laistīšanai ir jābūt pareizai. Interesants fakts: lai izaudzētu kilogramu gurķu, pieaugušam krūmam nepieciešami 10 litri ūdens, Un pats interesantākais ir tas, ka lielāko daļu mitruma augs labprātāk uzņem nevis caur sakņu sistēmu, bet virspusēji. Caur lapām un stublājiem. Tas nozīmē, ka pie saviem zaļajiem mīluļiem bieži būs jādodas ar lejkannu vai smidzinātāju.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Jā, un iemācieties veidot pašu krūmu. Tam jābūt ne tikai skaistam, lai izveidotu veiksmīgu fotogrāfiju. Centieties to organizēt pēc iespējas vertikālāk.

 

Leave a Comment