Tautas līdzekļi pret parazītiem. Vai zināji, ka cilvēka organismā var mitināties 250 sugu “svešie”?

Vērmeles
No vērmelēm gatavotajiem līdzekļiem piemīt antiseptiska, pretiekaisuma, asiņošanu apturoša, brūces dziedējoša, žulti dzenoša, pretcērmju, urīndzenoša, nomierinoša iedarbība.

* Vienu ēdamkaroti svaigu sasmalcinātu lakstu aplej ar glāzi karsta alus, stundu nostādina, tad izkāš. Lieto pa 1 ēdamkarotei 3 reizes dienā 15 minūtes pirms ēšanas. Kurss – ne mazāk kā 7–9 dienas.

* Divas tējkarotes svaigu sasmalcinātu lakstu aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, 20 minūtes nostādina, tad izkāš. Lieto pa 3 ēdamkarotēm no rīta pirms ēšanas un vakarā pirms gulētiešanas. Kurss – ne mazāk kā 10 dienas.

Lenteņi
Šie parazīti ir gana prāvi un var būt vairākus metrus gari. Lenteņa galvai ir piesūcekņi, pateicoties kuriem viņš stingri turas zarnu traktā. Lenteņa ķermenis sastāv no atsevišķiem posmiem, tāpēc dehelmintizācijas laikā jāseko, lai izvadīti tiktu ne tikai atsevišķie posmi, bet arī parazīta galva. Ar lenteni var inficēties, lietojot uzturā pilnībā neizvārītu vai neizceptu gaļu, kurā bijuši parazīta kāpuri.

Fitoterapija
Helēniju ālante

* Pret pundurlenteni un askarīdām 2 ēdamkarotes svaigu sasmalcinātu sakneņu aplej ar 2 glāzēm auksta ūdens, 7–8 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes 3–4 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Kurss – 7–8 dienas.

* Pret lenteni līdzīgās daļās sajauc svaigus sasmalcinātus parastā biškrēsliņa un ārstniecības kumelītes ziedus un vērmeles lakstus. Četras ēdamkarotes maisījuma ieber termosā, aplej ar puslitru verdoša ūdens, nakti nostādina, tad izkāš. Dzer pa glāzei no rīta un vakarā. Kurss – ne mazāk par 3–5 dienām.

Spalīši
Spalīši ir sīkie apaļtārpi, kas parazitē tievajā zarnā. Lai dētu oliņas, spalīšu mātītes izlien no anālās atveres un sagādā lielu niezi, kas provocē ādas kasīšanu ap ānusu. Naktī, instinktīvi kasoties, un no rīta pirms roku mazgāšanas spalīšu oliņas var nonākt zarnu traktā, kur attīstās jauna kolonija. Dzīvotspēju saglabā arī oliņas, kas iemitinājušās apakšveļā vai gultasveļā. Dažkārt nelielos tārpiņus var pamanīt uz izkārnījumiem.

Fitoterapija
Parastais biškrēsliņš

Biškrēsliņa līdzekļiem piemīt pretmikrobu, pretiekaisuma, asiņošanu apturoša, brūces dziedējoša, temperatūru pazeminoša, urīndzenoša, sviedrējoša un pretcērmju iedarbība.

* Divas ēdamkarotes svaigu sasmalcinātu lakstu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 3–4 stundas nostādina, tad izkāš. Lieto pa 1 ēdamkarotei 3–4 reizes dienā pēc ēšanas.

* Cepeškrāsnī ātri izžāvē biškrēsliņu ziedus un saberž pulverī. Lieto pa 1/3 tējkarotes 2–3 reizes dienā, sajauktu ar medu vai ievārījumu.

* Divas ēdamkarotes svaigu sasmalcinātu ziedu un 2–3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, 3–5 minūtes karsē uz lēnas uguns, 15 minūtes nostādina, tad izkāš. Lieto klizmai pret cērmēm un spalīšiem.

Uzmanību! Biškrēsliņu preparātus nedrīkst lietot sievietes grūtniecības laikā un bērni līdz 3 gadu vecumam.

COMMENTS

Leave a Comment