Tautas līdzekļi pret parazītiem. Vai zināji, ka cilvēka organismā var mitināties 250 sugu “svešie”?


Pēc Pasaules Veselības organizācijas datiem, cilvēka organismā var mitināties 250 dažādu sugu parazīti.

Visi šie “apakšīrnieki” ir ne tikai cilvēka konkurenti cīņā par barību, mikroelementiem un vitamīniem, viņi saindē cilvēka organismu ar saviem izdales produktiem, novājina imūnsistēmu, izprovocē alerģiju, anēmiju, hronisku nogurumu, veicina kuņģa-zarnu trakta un citu orgānu slimību attīstību. Mēs cenšamies šos “liekēžus” iznīdēt ar speciāliem prettārpu līdzekļiem, taču daudziem no šiem preparātiem ir lietošanas ierobežojumi vai arī tie izraisa nevēlamas blaknes.

Askarīdas
Askarīdas ir aptuveni 25 cm gari apaļtārpi. Parazitē zarnu traktā, bet to kāpuri kopā ar asinsriti migrē pa visu organismu, nonāk pat plaušās, sirds labajā priekškambarī un citos orgānos. Dažkārt zarnu traktā tiek atklātu vairāki simti askarīdu. Šie parazīti var izprovocēt nopietnas zarnu kaites (zarnu necaurlaidību ieskaitot), izraisīt klepu, kļūt par cēloni nopietnai astmai.

Fitoterapija
Parastais augstiņš
Augstiņa preparātiem piemīt pretmikrobu, pretiekaisuma, žulti dzenoša, vēdera izeju mīkstinoša un pretcērmju iedarbība.

* Askaridozes gadījumā līdzīgās daļās sajauc svaigus sasmalcinātus augstiņa un vērmeļu lakstus. Trīs ēdamkarotes maisījuma aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, 15–20 minūtes karsē uz lēnas uguns. Stundu nostādina, tad izkāš un pielej vārītu ūdeni līdz pilnai glāzei. Dzer pa glāzei no rīta un vakarā. Kurss – ne mazāk kā 7–8 dienas.

* Svaigus sasmalcinātus parastā augstiņa lakstus aplej ar glāzi degvīna, 2 nedēļas nostādina tumšā vietā, tad izkāš. Kā pretcērmju līdzekli lieto pa 20 pilieniem glāzītē ūdens 2–3 reizes dienā pirms ēšanas. Kurss – 10 dienas. Nepieciešamības gadījumā pēc nedēļu ilga pārtraukuma kursu atkārto.

Vēl labiem padomiem, šķiriet nākamo lapu!

COMMENTS

Leave a Comment