“Tas ir tikai sākums”: gaišreģe devusi neiepriecinošu prognozi attiecībā uz zemestrīci Turcijā

Nakts uz pirmdienu kļuva par vienu no ļaunākajiem murgiem Turcijas iedzīvotājiem: reģionu skāra zemestrīce, kas saskaņā ar prezidenta Erdogana oficiālo paziņojumu, kļuva par lielāko katastrofu valstī kopš 1939.gada.

Pēc jaunākajiem datiem, incidenta rezultātā bojāgājušo skaits sasniedza 1541, ievainoti 9733 cilvēki, nopostīta 3471 ēka. Zemestrīces skāra arī Sīriju: tur gāja bojā vismaz 430 cilvēki, vairāk nekā 1,3 tūkstoši tika ievainoti.

Tajā pašā laikā, trīs dienas pirms katastrofas, Nīderlandes seismologs Frenks Hogerbits prognozēja postošu zemestrīci Turcijā ar baļļu precizitāti.

3. februārī minētais pētnieks sociālajā tīklā Twitter rakstīja: “Agrāk vai vēlāk šis reģions (Turcijas dienvidu-centrālā daļa, Jordānija, Sīrija, Libāna) piedzīvos zemestrīci ar magnitūdu aptuveni 7,5 balles.” Hogerbits prognozei pievienoja karti ar iezīmētu zemestrīces epicentru – uz Sīrijas un Turcijas robežas.

Bet šodien seismologs brīdināja par atkārtotām zemestrīcēm, kas skars Turcijas centrālo daļu un apkārtējos reģionus. Šai prognozei piekrīt arī gaišreģe Saona, kura portālam WomanHit.ru pastāstīja, kam vietējiem iedzīvotājiem būtu jāsagatavojas.

Lasi vēl: ”Maxima” pārstāvji lepni paziņo: ”No šodienas mūsu klientiem gaidāmas patīkamas pārmaiņas visos mūsu veikalos”

“Attiecībā uz Turciju: jā, tas ir tikai sākums, jo, diemžēl, būs bieži paziņojumi par jaunām zemestrīcēm. Jāgaida līdzīgas situācijas, un tādas būs pat šogad. Mēs vēl par to dzirdēsim. Vissvarīgākais, protams, ir tas, lai neviens neciestu. Gaidāmās katastrofas var skart mājas, tirdzniecības centrus,” sacīja Saona.

 

Soctīklos ir ievietots ļoti baiss video materiāls no Turcijas – lasi tālāk

Leave a Comment