Tas ir pieņemts! Paziņots par jaunajiem noteikumiem autovadītājiem; Daudzi tagad zaudēs savas tiesības

Satiksmes ministrijas (SM) Sabiedriskā transporta pakalpojumu departamenta direktore Annija Novikova šodien Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) sēdē pauda atbalstu Iekšlietu ministrijas izvirzītajam priekšlikumam sodīt autovadītājus par kādu ļoti ierastu darbību.

Autovadītāji mēdz pārkāpt ceļu satiksmes noteikumus dažādu iemeslu dēļ, un iemesli var būt ļoti dažādi. Dažreiz cilvēki pārkāpj noteikumus apzināti, jo tā sajūtas labāk, ka tas ir ērti viņu pašu vajadzībām vai izdevīgi situācijai.

Citiem gadījumiem var būt sava veida neuzmanība, nepietiekama izpratne par noteikumiem vai vienkārši kļūdas, ko cilvēki var pieļaut sasteigšanās vai novirzīšanās dēļ.

Kā informēja Iekšlietu ministrijā, ministrs Rihards Kozlovskis (JV) Saeimas Juridiskajai komisijai iesniedzis vēstuli ar priekšlikumiem. Aģentūra LETA apstiprinājusi šīs vēstules iesniegšanu.

Patlaban saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, ja vadītājs pārsniedz atļauto ātrumu no 51 līdz 60 kilometriem stundā, viņam draud tiesību atņemšana. Par šo pārkāpumu paredzēts naudas sods no 240 līdz 320 eiro un transportlīdzekļa vadītāja apliecības atņemšana uz trim mēnešiem.

Lasi vēl : Pāvels Globa nosaucis Decembra pareģojumu: “Šīm zīmēm Decembrī gaidāma īpaši liela naudas veiksme!”

Lasi arī: Saeima pieņēmusi jaunus grozījumus: Turpmāk ar savu skaidro naudu nevarēsi rīkoties kā gribi

Un otrādi, ja ātruma ierobežojums tiek pārsniegts par lielāku rezervi, sods un apliecības atcelšanas ilgums tiek proporcionāli palielināts.

Novikova KDAP sēdes laikā paziņoja, ka priekšlikumi grozījumiem Ceļu satiksmes likumā paredz brīdinājuma aizstāšanu ar naudas sodu tiem, kuri pārsniedz atļauto ātrumu vairāk nekā par sešiem kilometriem stundā. Turklāt ir iesniegti priekšlikumi jaunai elektrisko skrejriteņu definīcijai.

Taču šobrīd situācija būs krietni savādāka, jo šo ātruma robežu pārsniedz ļoti daudzi autovadītāji! Laiks aplūkot situāciju sīkāk!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment