Tagad zināms, kāpēc mājās nevar valkāt ielas apavus, atstāj tos pie ārdurvīm – Izlasi un ņem vērā!

Daudzās Eiropas valstīs ir pieņemts mājās nenovilkt ielas apavus. Daži pat uzskata, ka tas ir sliktas gaumes pazīme lūgt viesiem novilkt apavus. 

 

Kāds uzskata, ka čības ir filistrisma indikators, un kāds to uzskata par nepieciešamu līdzekli tīrības uzturēšanai mājā. Kuram ir taisnība un kur jābūt ielas apaviem, šodien mēs mēģināsim to izdomāt. Un, iespējams, pēc šī raksta izlasīšanas jums vairs nebūs jautājumu par to, ko darīt ar ielas apaviem.

 

MĀJAS ČĪBAS

Esam pieraduši ārzemju filmās redzēt, kā varoņi staigā pa māju ielas apavos. Uz šī fona daudziem pat rodas iespaids, ka Eiropā vai Amerikā asfalts ir tik tīrs, ka uz tā nav baktēriju.

Patiesībā lietas ir daudz savādākas. Un daudzās valstīs ir pieņemts novilkt ielas apavus, ieejot mājā vai dzīvoklī. Tas nav tikai higiēnas standartu izpausme. Tā ir arī cieņa pret mājas saimniekiem un viņu darbu telpu uzkopšanā. Un savā dzīvoklī jūs īsti nevēlaties staigāt ielas apavos pa paklāju.

Turklāt valstu skaits, kurās ielas apavi paliek ārpus ārdurvīm, nav nemaz tik mazs. Tās ir, piemēram, arābu valstis un Turcija, Āzijas valstis un Krievija. Arī Eiropas valstis: Ukraina, Polija, Zviedrija, Vācija un daudzas citas.

 

Lasi vēl: Paskaties uz attēlu- un vispirms pasaki redzēto!” tas daudz pastāstīs par tevi

 

Bet Francijā nav pieņemts novilkt ielas apavus. Un, ja viesim tiek lūgts novilkt kurpes, tas viņu var ļoti aizvainot. Tajā pašā laikā pašu Parīzi nevar saukt par tīrāko galvaspilsētu Eiropā. Francijai pievienojās tādas valstis kā Spānija un Itālija. Acīmredzot šo valstu iedzīvotāju temperaments neļauj novilkt apavus, ieejot mājā.

Turpini lasīt, kāpēc tas nav ieteicams, nākošajā lapā

Leave a Comment