Tagad odi mani vairs nebiedē! Pieredzējis mednieks atklāja noslēpumu, kā atvairīt kaitinošos asinssūcējus

1. Metode odu atbaidīšanai

Mums būs nepieciešama pati parastākā skudrskābe. Papildus derīgajām īpašībām sarežģītā sastāva dēļ tai ir vēl viena svarīga īpašība – ļoti spēcīga un asa smarža. Odi baidās no šīs skābes smaržas kā no uguns.

Bet mēs to nepirksim. Izrādās, ka skudrskābi ir viegli iegūt dabā. Paņemam kokvilnas auduma gabalu, piemēram, šalli, iemērcam to ūdenī un izspiežam, lai ūdens nepilētu.

Novietojam mitro audumu tieši uz skudru pūžņa. Audumu turam uz pūžņa 5 minūtes, tad uzmanīgi apgriežam otrādi un atkal pagaidām 5 minūtes. Pēc 10 minūtēm paņemam drāniņu un nokratām no tās visas skrienošās skudras. Nekādā gadījumā tās nedrīkst nospiest.

Mitro drāniņu tagad izmantojam aizsardzībai, jo skudras uz tās būs atstājušas skudrskābi – par to varam viegli pārliecināties – ja pasmaržosim drāniņu, sajūtīsim asu smaku. Ar drāniņu apsmērējam visas atklātās ķermeņa daļas: rokas, seju, kaklu un kāju, ja mugurā ir šorti vai svārki.

Bet paturi prātā, ka, ja tev ir alerģija pret skudrskābi, šī metode nebūs piemērota. Tāpēc vari izmantot otro risinājumu, kas ir tikpat efektīvs.

 

2.Metode odu aizgaiņāšanai

Tev būs nepieciešama visparastākā piepe. Bet neizmanto bērza melno piepi jeb čagu – no tās nebūs nekāda labuma. Sameklē piepi, kas aug uz skujkokiem.

Nav jēgas sēni noraut koka. Ar nazi rūpīgi nogriežam vairākas “šķēles” – tāpat kā mēs griežam vārītu desu, ne biezāku, ne plānāku.

Lasi vēl: Hidrometeoroloģijas centrs ir prognozējis, ka nākamnedēļ Austrumeiropā gaidāma sasilšana

Pēc tam piepes šķēli vienā galā aizdedzinām. Neuztraucies, tā neaizdegsies, bet gruzdēs un izdalīs smaržīgus dūmus. Tieši dūmi aizgaiņās odus. Gruzdošo sēnes gabalu var uzspraust uz koka zara, lai to būtu vieglāk turēt, vai iespraust zemē. Vairāki šādi gruzdoši sēnes gabaliņi pasargās no odiem, piemēram, tūristu telšu nometni mežā, ja tie būs sasprausti zemē apkārt nometnes perimetram.

Ja tev noderēja šis raksts, atzīmē to ar “patīk”, komentē un dalies sociālajos tīklos. Būsim tev pateicīgi!

 

Leave a Comment