”Svētki būs skarbi un ļoti neparasti”: beidzot izskan prognoze ko sinoptiķi sola uz Jauno gadu

Iepriekšējās diennakts laikā ūdens līmenis Daugavā, konkrēti no Suraz līdz Verhņedvinskai, paaugstinājās no 8 līdz 22 cm. Tāpat posmā Priedruja – Jēkabpils ūdens līmenis paaugstinājās vidēji par 3 līdz 5 cm dienā, ziņo centrs.

Pļaviņu ūdenskrātuves Zeļķu apkaimē bija ūdens līmeņa pazemināšanās par 11 cm, savukārt Pļaviņu apkārtnē fiksēts diennakts pazeminājums par 28 cm. Turklāt atlikušajos segmentos tika novērotas atšķirības.

Atsevišķos upju posmos notece vai nu jau ir sasniegusi stabilitātes stāvokli, vai arī tiek prognozēts, ka tā samazināsies.

Eksperti prognozē ilgstošu noteces pieaugumu tieši Gaujā un Daugavā, vienlaikus atzīstot arī nokrišņu iespējamību tuvākajās dienās, ko pavadīs neliels sals un atkusnis. Ledus saglabāsies atsevišķās upēs, kas atrodas austrumu reģionā.

Dzeltenais brīdinājums ir spēkā līdz pat 27. decembrim. Kopumā ūdenslīmeņa maksimums vairākās upēs iestāsies tikai gada nogalē. Ir jābūt ļoti piesardzīgam. 

Lasi vēl: “Janvāris un februāris būs nenormāls laiks”: sinoptiķi skaidro, kas šajos mēnešos būs tik anomāls

Lasi vēl : Daudzbērnu tēvs: “Man ir divistabu dzīvoklis! Ja Tagad jāiet uz banku, man teikts, ka esmu jau par vecu!”

Naktī debesis pārsvarā klās mākoņi, un gaidāmi nelieli nokrišņi, īpaši slapjš sniegs. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu līdz dienvidrietumu vējš, kas piekrastē brīžiem sasniegs ātrumu līdz 15 līdz 17 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra pazemināsies līdz -1 līdz +4 grādiem pēc Celsija skalas, lai gan ziemeļaustrumu rajonos vēl vairāk atdzisīs līdz -1 līdz -3 grādiem pēc Celsija.

Rīgā pārsvarā apmācies laiks, un nakts otrajā pusē gaidāma snigšana. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu līdz dienvidrietumu vējš, bet minimālā temperatūra svārstīsies ap 0 grādiem pēc Celsija.

 

Leave a Comment