Svarīga ziņa visiem šoferīšiem: būvnieki paziņo, ka remontdarbi uz lielajiem Latvijas ceļiem šobrīd notiek 40 posmos – ceļā jārēķina pat stundu ilgāk

Foto: “Latvijas Valsts ceļi”

Uzņēmums “Latvijas Valsts ceļi” informē, ka šobrīd uz Latvijas autoceļiem turpinās un palielinās būvdarbu apjoms, tāpēc, saprotams, ir arī ierobežojumi šajos ceļu posmos un to jāņem vērā visiem autovadītājiem. Būvdarbi notiek jau 40 ceļu posmos visā Latvijā, tāpēc plānojot braucienus, jārēķinās ar ilgāku laiku un sastrēgumiem.

Ceļu remontdarbi, protams, ir nepieciešams process, kas sastāv no dažādiem pasākumiem, lai uzturētu kārtībā vai atjaunotu ceļa segumu un infrastruktūru. Šie darbi ietver dažādas aktivitātes, piemēram, seguma remontu, ceļa izlīdzināšanu, bedru un plaisu labošanu, ceļa marķējumu, atbilstošo ceļa aprīkojuma uzstādīšanu un citus pasākumus.

Ceļu remontdarbi tiek veikti gan uz galvenajiem valsts ceļiem, gan mazākas nozīmes ceļiem – tie var būt arī saistīti ar lielākiem infrastruktūras projektu plāniem, piemēram, autoceļu paplašināšanu vai modernizāciju. Šāda veida remontdarbi ierasti tiek plānoti, ņemot vērā konkrētā ceļa stāvokli, satiksmes plūsmu, vides faktorus un citas svarīgas lietas. Un tie tiek veikti, lai uzlabotu ceļa un satiksmes drošību un nodrošinātu šoferiem arī ērtību.

Jāņem gan vērā, ka ceļu remontdarbi reizēm var būt neplānoti – tātad, neatliekami.

“Latvijas Valsts ceļi” informē, ka uz Vidzemes šosejas (A2) no pagrieziena uz Cēsīm Melturos (P20) līdz Rīdzenei ir atsākušies būvdarbi un piecos posmos satiksmi regulē luksofori, kas nozīmē to, ka 11 km garais posms ir izbrauciens vidēji 45 minūtēs.

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

Tāpat ar 30 minūšu laiku jārēķinās, ja braucat no Ventspils Dundagas virzienā (P77), kur posmā ir četri luksofori.

Foto – Unsplash

“Latvijas Valsts ceļi” autovadītājiem atgādina, ka luksofora signāli ir jāievēro un ir stingri aizliegts iebraukt pretējā braukšanas joslā pie sarkanās gaismas! Īpaši svarīgi tas ir tāpēc, ka iebraucot pretējā joslā, remontdarbu laikā, nav iespējams samainīties ar pretim braucošo automašīnu, kas nozīmē, ka satiksme, galu galā, tiek kavēta krietni ilgāk, kā arī tiek apdraudēta kā pašu šoferu, tā būvnieku drošība.

Lielākie satiksmes ierobežojumi plānojas šādos ceļa posmos:

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment