Sinoptiķi Steidzami ceļ trauksmi par lielu aukstumu tuvākajās diennaktīs – Labi nebūs!

Nākamajās divās naktīs Latviju gaida rūgta salna, un Latvijas Vides, Ģeoloģijas un Meteoroloģijas Centrs (LVĢMC) sniedz brīdinājumu par šo nepatīkamo laikapstākļu parādīšanos. Šis brīdinājums skar plašu teritoriju, un ir svarīgi, lai cilvēki būtu gatavi un ņemtu vērā šo meteoroloģisko situāciju.

Turklāt ir ieteicams rūpīgi izvērtēt ceļošanas plānus un ņemt vērā iespējamos ierobežojumus vai riskus, ko var radīt aukstie apstākļi. Kopumā, saglabājiet uzmanību un rūpīgi ievērojiet vietējos brīdinājumus un norādījumus, lai nodrošinātu drošību un labklājību šajā laikā.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Saskaņā ar Latvijas Vides, Ģeoloģijas un Meteoroloģijas Centra (LVĢMC) paziņojumu, ļoti intensīva salna varētu negatīvi ietekmēt neaizsargātās augu sugas, radot nopietnus bojājumus vai pat pilnīgu iznīcinājumu. Šādi postījumi var būt plaši izplatīti, ietverot vairākas teritorijas.

Tādēļ ir svarīgi veikt preventīvus pasākumus, lai aizsargātu augus pret šo salnas ietekmi, piemēram, pirms salnas iestāšanās tos pārklājot vai veicot papildu laistīšanu vakarā. Šādi pasākumi var būtiski samazināt iespējamos zaudējumus un saglabāt augu veselību un labklājību. Tomēr ir svarīgi ņemt vērā, ka šādi pasākumi ir jāveic piesardzīgi un saskaņā ar augu specifiskajām vajadzībām, lai nodrošinātu to efektivitāti un ilgstošu ietekmi.

Ja uznāk negaidīts aukstums un salna pēkšņi, it īpaši pēc siltām dienām, ir vairāki svarīgi pasākumi, ko var veikt, lai saglabātu drošību un samazinātu iespējamos riskus:

Sagatavojiet apsildes avotus: Pārliecinieties, ka jums ir pieejami piemēroti apsildes avoti, piemēram, centrālā apkure, kurtuves, elektriskie sildītāji vai aukstuma avoti, lai nodrošinātu siltumu savā mājā vai dzīvoklī.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Pārliecinieties, ka jūsu mājas vai dzīvokļa izolācija ir laba, lai saglabātu siltumu un novērstu aukstuma iekļūšanu. Izolējiet logus un durvis ar siltumizolācijas līdzekļiem vai sasietu palīgplēvi, un pārliecinieties, ka jūsu mājas sienas un griesti ir pienācīgi izolēti.

Sagatavojiet neatliekamo aprīkojumu: Sagatavojieties ar neatliekamo aprīkojumu, piemēram, siltām segām, ziemas apģērbu, aukstuma aizsarglīdzekļiem un neatliekamās palīdzības komplektu. Šie priekšmeti var būt nepieciešami, ja jums ir jāiztur auksts laiks vai ja notiek aukstuma sastrēgumi.

Šie ir tikai daži no pasākumiem, kas var palīdzēt saglabāt drošību un labklājību, ja pēkšņi uznāk liels aukstums un salna pēc siltā laika. Svarīgi ir būt sagatavotiem uzņemties nepieciešamās darbības, lai mazinātu iespējamos riskus un nodrošinātu drošību sev un savai ģimenei.

Trešdienas naktī un no rīta tiks aktivizēts dzeltenā līmeņa brīdinājums, norādot uz iespējamām neveiklībām laika apstākļos. Tomēr, ceturtdienas naktī un rīta pusē, kad salna prognozēta plašāka un bargāka, šis brīdinājums tiks paaugstināts līdz oranžajam līmenim, signalizējot par nopietnākām laika nepatikšanām.

Tuvojoties naktij, mākoņu būs maz, un nokrišņi nav gaidāmi. Lielākajā daļā Latvijas temperatūra noslīdēs līdz -2…0 grādiem, izņemot piekrastes reģionus, kur būs mazliet siltāks ar minimālo temperatūru 1…5 grādi. Šīs prognozes mudina sagatavoties nākamajam dienai ar piemērotu apģērbu un citām nepieciešamajām lietām, lai mazinātu aukstuma ietekmi un nodrošinātu komfortablu pavadīšanu brīvā dabā vai ceļojumos. Turklāt, pieaugot salnas un aukstuma riskam, ir svarīgi rīkoties piesardzīgi un uzņemties nepieciešamās drošības pasākumus, it īpaši uz ceļiem un atklātās teritorijās.

Tomēr pats nepatīkamākais vēl sekos nākamajās dienās, jo lūk, kas ir gaidāms vēl…

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment