Svarīga informācija visiem, kuriem vēl nav ID kartes: ”Jums būs jāveic šī konkrētā prasība”

Šobrīd vēl daudziem Latvijas iedzīvotājiem vēl nav ID kartes, tomēr jaunais likumprojekts paredz dažādas prasības pie kurām vajadzēs visiem latviešiem turēties. 

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija piekritusi ļaut Latvijas pilsoņiem personas apliecības vai ID kartes vietā turpināt lietot pasi vismaz līdz šā gada 1.maijam.

Iekšlietu un vides aizsardzības ministrijas kopā ar Saeimas juridisko biroju ir izstrādājušas grozījumus Personu apliecinošu dokumentu likumā.

Šie grozījumi paredz, ka personai, kura sasniegusi 15 gadu vecumu un kurai līdz šā gada 30.aprīlim izsniegta tikai pase, ID karte kā obligāts personu apliecinošs dokuments nebūs jāizmanto līdz brīdim, kad attiecīgā pase būs kļuvusi nelietojama.

 

Lasi vēl: Melnā svītra aizstās balto: Globa nosauca divas horoskopa zīmes, kurām būs problēmas itin visā tuvākajā laikā

Likumprojekta autori uzsver nepieciešamību rast līdzsvaru starp personu tiesību ievērošanu pildīt savas saistības un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes spēju nodrošināt šo pakalpojumu.

Likumprojekta autori uzskata, ka labākais risinājums būtu saglabāt regulējumu, kas paredz, ka personām vecumā no 15 gadiem jābūt personas apliecībai, nenosakot konkrētu kartes saņemšanas termiņu. Tas būtu saprātīgāk un radītu mazāku slogu administrācijas ziņā.

 

Arī interesanti: Sliktas ziņas Raimonda Paula sievas dzīvē

 

COMMENTS

Leave a Comment