Svarīga informācija visiem, kuri pēdējo trīs gadu laikā nav vērsušies pie ģimenes ārsta!

Svarīga informācija visiem, kuri pēdējo trīs gadu laikā nav vērsušies pie ģimenes ārsta! Daudziem šis būtu jāliek aiz auss! 

Nacionālais veselības dienests (NVD) aicinājis iedzīvotājus, kuri pēdējo trīs gadu laikā nav vērsušies pēc medicīniskās palīdzības pie sava primārās aprūpes ārsta saistībā ar kādu slimību vai veselības problēmām.

Iestāde paziņojusi, ka valsts segs izdevumus par profilaktisko apskati. Lai atvieglotu viņu darba organizāciju un nodrošinātu pacientu individuālu uzmanību izmeklējumiem, ģimenes ārstu praksēm piešķirti 5,5 miljoni eiro.

 

Šos līdzekļus var izmantot, pamatojoties uz katras prakses īpašajām prasībām, piemēram, kompensējot praktikantus par papildu stundām, pieņemot darbā papildu darbiniekus, iegādājoties būtiskas informācijas tehnoloģijas vai rīkus utt.

Piešķirtais finansējums ļauj paaugstināt ģimenes ārstu prakses kapacitāti un personalizētu uzmanību pacientiem, kuri nav vērsušies pie sava ģimenes ārsta pakalpojumiem laikā no 2020.gada 1.janvāra līdz 2023.gada 1.janvārim.

NVD skaidro, ka šiem iedzīvotājiem nav gaidīt oficiālu uzaicinājumu, bet var uzņemties iniciatīvu, lai tieši sazināties ar ārsta praksi, lai ieplānotu izmeklēšanu.

 

Leave a Comment