Svaigs un gards: maiga zemeņu tiramisu recepte

Pagatavošana

Lai pagatavotu zemeņu tiramisu, jāsāk ar sīrupa sagatavošanu. Zemenes sasmalciniet ar iegremdējamo blenderi un pārnesiet biezeni uz katliņu. Pievienojiet citrona sulu un 40 g cukura un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, vajadzības gadījumā notecinot putas; kad šķidrums ir nedaudz sabiezējis, to izslēdziet un ļaujiet atdzist līdz istabas temperatūrai.

Tikmēr pagatavojiet krējumu. Vispirms pagatavo sīrupu, ko izmantos olu baltumu pasterizēšanai, uzkarsējot 20 g ūdens un 80 g cukura līdz 121 °C temperatūrai. Šim nolūkam jums būs nepieciešams virtuves termometrs. Atdaliet dzeltenumus no baltumiem. Sāciet saputot olu baltumus ar minimālo ātrumu. Lēnām pievienojiet cukura sīrupu, pakāpeniski palielinot ātrumu, līdz tas sasniedz vienmērīgas putas.

Tādā pašā veidā pasterizē olu dzeltenumus, pagatavojot otru sīrupa partiju. Samaisiet, līdz maisījums palielina tilpumu un kļūst caurspīdīgs. Divās partijās sajauc maskarponi ar sakultajiem olu dzeltenumiem. Ar lokanu lāpstiņu ļoti viegli iestrādāt olu baltumus uz augšu sakultajos olu dzeltenumos un maskarpones maisījumā. Šajā brīdī sāciet gatavot desertu. Ātri iemērc cepumus zemeņu sīrupā un liek uz šķīvja.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Uz cepumiem uzsmērē dažas karotes krēma, labi izlīdzinot. Turpināt atkal likt pārmaiņus biskvītu kārtu, kas mērcēta zemeņu sīrupā un krēmā, līdz beidzas sastāvdaļas.

Lieciet desertu ledusskapī, lai tas vismaz trīs stundas ievilktos. Pasniedzot zemeņu tiramisu, dekorē ar zemeņu šķēlītēm.

Leave a Comment