Streiks ietekmē ExxonMobil Francijas rūpnīcas darbību

Piektdien streikojošie strādnieki bloķēja kravas automašīnu ar naftas produktiem, tostarp benzīnu, izbraukšanu no ExxonMobil Chemical France naftas pārstrādes rūpnīcas Port-Jerome-Gravenchon Francijas ziemeļos.

Aptuveni 200 strādnieku streiko, paziņoja FNME-CGT arodbiedrības biedrs, un šī akcija turpināsies, līdz vadība atgriezīsies pie sarunām par ExxonMobil Chemical France  plāniem slēgt daļu naftas pārstrādes rūpnīcas.

“Termināļu blokādes dēļ dažas kravas automašīnas nevar iekraut produktus no Gravenšonas naftas pārstrādes termināļa. Tomēr cauruļvadu un kuģu iekraušana netiek ietekmēta,” sacīja ExxonMobil pārstāvis.

Pagājušajā mēnesī ExxonMobil Chemical France paziņoja, ka šogad slēgs tvaika krekinga iekārtu un pārtrauks ķīmisko vielu ražošanu Gravenšonā, piebilstot, ka kopš 2018. gada uzņēmums ir zaudējis vairāk nekā 500 miljonus eiro (534,40 miljonus ASV dolāru) un joprojām nav konkurētspējīgs.

ExxonMobil pārstāvis sacīja, ka streika dēļ tika slēgtas dažas ķīmiskās ražošanas vienības, tostarp tvaika krekinga iekārta.

“Mēs paužam nožēlu, ka tas var ietekmēt mūsu spēju piegādāt noteiktus produktus,” sacīja ExxonMobil pārstāvis, piebilstot, ka vienības, kuras varētu tikt ietekmētas, ražo polietilēnu, polipropilēnu un sveķus.

Leave a Comment