OpenAI nopircis datubāzu analītikas uzņēmumu Rockset – darījuma cena 9 ciparu apjomā

Microsoft atbalstītais uzņēmums OpenAI ir iegādājies meklēšanas un datubāzu analīzes jaunuzņēmumu Rockset, lai nodrošinātu labāku infrastruktūru saviem uzņēmuma produktiem, piektdien paziņoja ChatGPT izstrādātājs.

Uzņēmumi neatklāja darījuma apjomu. OpenAI izmantoja savas akcijas, lai iegādātos uzņēmuma daļas darījumā, kas Rockset novērtēja par dažiem simtiem miljonu.  Tādējādi, saskaņā ar informētiem avotiem, tas ir viens no lielākajām strauji augošās mākslīgā intelekta laboratorijas veiktajiem pirkumiem.

OpenAI atteicās komentēt darījuma detaļas. Pēdējo reizi uzņēmums tika novērtēts 86 miljardu ASV dolāru apmērā, investoriem izsakot piedāvājumu šā gada sākumā.

Rockset, ko dibināja bijušie Meta inženieri, veido reāllaika meklēšanas un analīzes datubāzes, un ir guvusi labumu no mākslīgā intelekta izmantošanas lietojumos, sākot no tērzēšanas robotiem un anomāliju atklāšanas.

Uzņēmums Rockset, kuru atbalsta Greylock, Sequoia un Hewlett Packard Enterprise riska kapitāla nodaļa, pagājušajā gadā paziņoja, ka ir piesaistījis finansējumu 105 miljonu ASV dolāru apmērā.

Rockset paziņoja, ka tā komanda pievienosies OpenAI un tehnoloģija nodrošinās ChatGPT ražotāja uzņēmumu produktu izgūšanas infrastruktūru.

Tas nozīmē, ka Rockset pieredze reāllaika datu apstrādē un vektoru meklēšanā uzlabos OpenAI spēju ātri piekļūt un analizēt milzīgus informācijas apjomus, kas, visticamāk, ļaus mākslīgā intelekta modeļiem sniegt ātrākas un precīzākas atbildes, jo uzņēmums cenšas pārdot uzņēmumiem rīkus ātrai datu indeksēšanai un meklēšanai to datu vidū.

OpenAI cenšas būt soli priekšā, paplašinot savus piedāvājumus, balstoties uz patērētājiem paredzētā produkta ChatGPT panākumiem.

OpenAI ir piedāvājusi ChatGPT Enterprise – sava tērzēšanas robota un tā mākslīgā intelekta pakalpojumu, kas pazīstami kā API, uzņēmumu versiju – lielu uzņēmumu vadītājiem.

Tā arī integrē jaunas funkcijas ChatGPT un izstrādā jaunus mākslīgā intelekta modeļus, lai cīnītos ar tādu uzņēmumu kā Alphabet   Google un Anthropic u.c. konkurentiem.

Reuters pagājušajā mēnesī ziņoja, ka OpenAI izstrādā meklētājprogrammas produktu, lai potenciāli konkurētu ar Google un mākslīgā intelekta meklēšanas jaunuzņēmumu Perplexity.

Leave a Comment