“Strādāja ne tikai ar savām gleznām, bet arī mācīja jauniešiem mākslu..”; 74 gadu vecumā mūžībā devies godājams mākslinieks

“Marapatsutsa” veidotājs viņsaulē devies 74 gadu vecumā.

73 gadu vecumā mūžībā devies Krievijas godātais mākslinieks no Krasnodaras Sergejs Vorževs, par to sociālajos tīklos rakstīja apgabala vicegubernatore Anna Minkova.

Vīrietis aizgājis mūžībā Kubanā. Gleznotāja darbi papildina Krasnodaras apgabala muzeju kolekcijas, kā arī atrodas privātās mākslas pazinēju kolekcijās no visas pasaules.

Kubas vicegubernatore Anna Minkova izteica līdzjūtību saistībā ar Vorževa aiziešanu. Viņa ne tikai bija pazīstama ar mākslinieku, bet viņš bija viņas labs draugs un radošais mentors.

Viņa atzīmē, ka viņam bija desmitiem izstāžu – reģionālas, visas Krievijas, starptautiskas. Bet gandrīz viss autora darbs bija cieši saistīts ar viņa dzimto Krasnodaras teritoriju.

Lasi vēl: “Nodevība ir ļoti briesmīga un sāpīga..”; Nosauktas neuzticīgākās zodiaka zīmes

“Kā teica pats Sergejs Dmitrijevičs: “Es fiziski nevaru pastāvēt ārpus Krasnodaras un ārpus Kubaņas,” viņa rakstīja.

Viņš bija arī Pētera I ordeņa īpašnieks un strādāja ne tikai pie savām gleznām, bet arī mācīja jauniešiem mākslu. Minkova uzskata, ka Vorževs savos audzēkņos “ielicis daļiņu savas dvēseles”.

Leave a Comment