Stingri senču aizliegumi uz šodienu, 1.aprīli. Viņi ticēja, ka šo pārkāpjot tu piesaisti nelaimes

Aprīļa pirmā diena tautas kalendārā ir pazīstama kā klusie svētki. Senos laikos šo datumu saistīja ar sniega kušanu un plūdiem, kā arī ar dažādām zīmēm par naudu, veselību un mīlestību. Mūsu senči centās ievērot nerakstītus noteikumus, lai aizbiedētu no mājām nepatikšanas, kā arī piesaistītu veiksmi.

Tautas zīmes 1. aprīlim: ko nedrīkst darīt

Saskaņā ar tautas ticējumiem 1. aprīlī nedrīkst būt skumjš. Ja būsi skumjš par pagātni vai nākotni, prieks pametīs māju, un to nomainīs ilgas. Tā paša iemesla dēļ šajā dienā nevajadzētu sūdzēties par dzīvi vai skaidrot attiecības ar ģimenes locekļiem, kā arī raudāt.

Lasi vēl: Maestro Raimondu Paulu mazmeitas vienu vairs nekur nelaiž un tam ir ļoti nopietns iemesls!

Saskarsmē ar radiniekiem un draugiem esi pacietīgs. Iespējams, kāds cilvēks neuzvedīsies tā, kā jūs gaidījāt, bet šeit ir svarīgi sevi kontrolēt. Sākot izteikt pretenzijas, var nopietni sastrīdēties ar sarunu biedru un pat kļūt par ienaidniekiem uz visu atlikušo dzīvi.

Neatsakiet nevienam palīdzēt. Jūs varat vērsties pie jums ar lūgumu pie kāda sena drauga, kaimiņa vai pat svešinieka. Ir svarīgi viņu uzklausīt. Un, ja jūs ejat garām, jūs drīz vien nonāksiet ubagotāja vietā. Jebkurā gadījumā tā mēdza teikt mūsu senči.

 

Pārbaudi savas zināšanas par Latviju!

Gribam noskaidrot tavas zināšanas par Latviju! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies jautājumos par mūsu valsti!

1 / 2

Kurš ir Latvijas himnas autors?

2 / 2

Kas bija attēlots uz 5 latu naudaszīmes?

Your score is

 

Agrāk1. aprīlis tika uzskatīts par datumu, kas nebija piemērots kāzām. Vīrietim, kurš šajā dienā nolemj apprecēties, gudrie piesprieda neapskaužamu pakalpiņa likteni. Ne tikai, ka dzīvesbiedrs viņu pavēlēs, bet arī var sākt krāpties.

Ir vērts atzīmēt, ka šī diena nav piemērota arī citām mīlas lietām. Neizsakiet piedāvājumu, jo pastāv liels risks, ka otrā pusīte to noraidīs. Labāk arī simpātijā atzīties citā laikā, lai palielinātu savas izredzes uz pretimnākšanu.

Neveicas arī tam, kurš nolemj visu dienu pavadīt, neko nedarot. Bezdarbīga nodarbošanās var izrādīties melna josla dzīvē. Vismaz, ja ticat tautas zīlēm, runa ir par bagātības zaudēšanu un sliktākajā gadījumā – par lielu nelaimi.

Lasi vēl: Aizsaulē devies cienījama šova dalībnieks: ”Kad mums paziņoja mēs pat atbildēt nespējām”

Īpašs brīdinājums sasniedza viņu gadsimtu dziļumos un sliņķiem. Nekārtīgiem cilvēkiem, tiem, kuri pieraduši staigāt netīri un samīļoti, vajadzētu būt uzmanīgiem. Viņi var atstāt naudas laimi, kuras dēļ visu gadu pavadīs galējā trūkumā.

Bet ko drīkst darīt, lai piesaistītu veiksmi? Šis ir ļoti svarīgi! Lasām!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment