Sporta apģērbu un apavu ražotājs Under Armour piekrīt maksāt milzīgu izlīguma maksu

Under Armour piektdien paziņoja, ka ir piekritis samaksāt 434 miljonus ASV dolāru, lai nokārtotu 2017. gada kolektīvās prasības lietu, kurā sporta apģērbu ražotājs tiek apsūdzēts akcionāru maldināšanā par ieņēmumu pieaugumu, lai izpildītu Wall Street prognozes.

Ierosinātais izlīgums, kas vēl jāapstiprina tiesā, novērš 15. jūlijā Baltimoras federālajā tiesā paredzēto tiesas procesu. Akcionāru prasībā apģērbu ražotājs un izpilddirektors Kevins Planks tika apsūdzēts par apzinātu  akcionāru maldināšanu attiecībā uz uzņēmuma finansiālo stāvokli.

2021. gadā Baltimorā bāzētais uzņēmums bija piekritis samaksāt 9 miljonus ASV dolāru, lai nokārtotu Vērtspapīru un biržu komisijas (SEC) apsūdzības, ka tas maldināja investorus par savu ieņēmumu pieaugumu.

SEC savā izmeklēšanā konstatēja, ka uzņēmums Under Armour nav atklājis investoriem, ka 2015. gada otrajā pusgadā tas izmantoja pārdošanas taktiku, lai paātrinātu jeb “izvilktu uz priekšu” esošos pasūtījumus kopumā par 408 miljoniem ASV dolāru.
Mark Solomon, akcionāru galvenais advokāts un partneris tiesvedības firmā Robbins Geller Rudman & Dowd, ierosināto izlīgumu nosauca par “svarīgu uzvaru”, kas uzsver pensiju fondu būtisko lomu uzņēmumu atbildības nodrošināšanā.

Uzņēmums Under Armour paziņoja, ka plāno samaksāt izlīguma summu 434 miljonu ASV dolāru apmērā, izmantojot skaidru naudu kasē, kā arī izmantojot 1,1 miljarda ASV dolāru apgrozāmo līdzekļu kredītu.
Uzņēmums regulatīvajā paziņojumā piebilda, ka ir piekritis arī turpināt nošķirt priekšsēdētāja un izpilddirektora amatus vismaz uz trim gadiem.
Uzņēmums Under Armour norādīja, ka tas ir konsekventi noliedzis apsūdzības un principā noslēdzis šo vienošanos, kas nav vainas vai pārkāpumu atzīšana vai konstatēšana.

 

Uzņēmums paredz, ka tā kopējais uzkrājums ar tiesvedību saistītās neparedzētajās tiesvedības norisēs 2025. finanšu gada pirmajā ceturksnī sasniegs 434 miljonus ASV dolāru, salīdzinot ar 100 miljoniem ASV dolāru 2024. finanšu gada beigās.

Leave a Comment