Šovasar nemitīgi palielinās ceļošanai ņemto aizdevumu skaits un vidējā summa

Ziņas par drūzmēšanos Eiropas lidostās, rindām pie tūristu apskates objektiem un restorāniem apstiprina arī aizdevēju dati – šovasar strauji pieaugusi Latvijas iedzīvotāju interese par aizdevumiem ceļošanai.

Kopš aprīļa Bigbank Latvija noformēto aizdevumu skaits ik mēnesi palielinājies, un divos mēnešos pat dubultojies. Ievērojami augusi arī vidējā kredīta summa.

Divās pandēmijas vasarās pēc ceļošanas nocietušies cilvēki šogad steidz atgūt iekavēto. Ja vēl martā liela daļa sabiedrības bažīgi sekoja līdzi notikumu attīstībai Ukrainā un par izklaidi nedomāja, tad aprīlī jau cilvēki sajutās brīvāk un līdz ar pandēmijas ierobežojumu mazināšanos metās apciemot citas zemes.

Pirmajā pilnajā pavasara mēnesī Bigbank Latvija izsniegto ceļojuma aizdevumu apjoms bija par 72% lielāks nekā martā, un maijā sekoja vēl pamatīgāks izrāviens – par 120% vairāk nekā aprīlī. Jūnija 29% pieaugums pret maiju bija salīdzinoši mērens, ko varētu izskaidrot ar vēlmi Līgo svētkus svinēt Latvijā. Bet jau jūlijā sekoja nākamais izrāviens – par 109% vairāk ceļojumu aizdevumu nekā saulgriežu mēnesī.

Līdzīga dinamika vērojama arī vidējās aizdevuma summas izmaiņās. Ja martā viens Bigbank Latvija klients ceļošanai aizņēmās vidēji 707 eiro, tad aprīlī jau 1821 eiro. Kulminācija tika sasniegta jūlijā, kad iedzīvotāji ceļošanai aizņēmās vidēji 4263 eiro jeb sešreiz vairāk nekā martā.

Pieaugošās aizdevuma vidējās summas pamatā ir gan cilvēku vēlme doties tālākos un ilgākos ceļojumos, gan fakts, ka šovasar ceļošana ir ievērojami sadārdzinājusies – augušas degvielas, pārtikas un arī izklaides pasākumu cenas.

“Aizdevumu skaita un vidējās summas pieaugumu veicina kā cilvēku vēlme ceļot, tā Bigbank izdevīgie kredīta nosacījumi. Pirmkārt, kredītņēmējiem ir pieejama ievērojami zemāka likme par vidējo valstī. Otrkārt, Bigbank visiem klientiem piedāvā iespēju 60 dienās pēc aizņemšanās atdot atpakaļ aizdevumu, nepārmaksājot nevienu centu.

Tas iedrošina cilvēkus laikus nodrošināties ar finansējumu gaidāmajam ceļojumam. Pat ja plāni mainās vai tos nākas grozīt, piemēram, saslimšanas dēļ, klients var vienkārši atskaitīt atpakaļ naudu un palikt mājās,” skaidro Bigbank Latvija vadītājs Edgars Surgofts.

 

Par Bigbank

Bigbank AS ir Igaunijas banka, kas specializējas patēriņa un hipotekāro kredītu izsniegšanā, aizdevumu piešķiršanā juridiskām personām, kā arī izdevīgu termiņnoguldījumu pakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums izvērsis darbību ārpus Igaunijas, izveidojot filiāles Somijā, Zviedrijā, Latvijā, Lietuvā, Bulgārijā, kā arī piedāvājot pārrobežu pakalpojumus Austrijā, Vācijā un Nīderlandē.

Uzņēmumu vada grupas valdes loceklis Martins Lants. Valdē darbojas arī Marts Veskimagi, Argo Kiltsmans, Kens Kanariks un Ingo Poders.

COMMENTS

Leave a Comment