Šorīt Liepājā no jūras izskalots kas patiešām neparasts un bīstams ”Tas ir tiešām tas ko es domāju?”

Liepājas piekrastē no jūras pirmdienas rītā izskalots Otrā pasaules kara laika padomju jūras kara flotes torpēdas fragments. Ņemot vērā to, ka vētru sezona nebūt nav beigusies, varētu sekot vēl arī citi – tai skaitā, iespējams, sprādzienbīstami priekšmeti, uzskata Jūras spēku (JS) pārstāvji, ziņo portāls “Liepajniekiem.lv”.

Torpēdas fragments no jūras iepretim Dienvidu fortiem izzvejots, sadarbojoties vairākiem dienestiem. Vispirms informāciju par tobrīd vēl neidentificēto metāla priekšmetu saņēmis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Liepājas Pašvaldības policija (LPP).

Lasi vēl:  72 gadu vecumā mūžībā devies nopelniem bagātais mākslinieks

Abu dienestu pārstāvji devušies uz pludmali, kur glābēji briduši jūrā un, izmantojot LPP rīcībā esošās apvidus automašīnas – kravas pikapa ”Mitsubishi L200” vinču, izvilkuši apmēram četrus metrus garo torpēdas vidusdaļu krastā.

Valsts policijas ekipāža pieskatīja atradumu, līdz notikuma vietā ieradās JS Mīnu kuģu eskadras Ūdenslīdēju komandas Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) nodaļas vīri. Tad torpēda tika iekrauta automašīnā un tālāk tās ceļš veda uz Ūdenslīdēju mācību centru.

”Citus gadus šajā laikā tādi atradumi jau ir bijuši vairāki, un tā kā var redzēt, ka dzinēja daļa no šīs – degvielas daļas – atdalījusies samērā nesen – jo savienojuma vieta ir ļoti svaiga -, tad arī to dzinēja daļu varam drīzumā gaidīt izskalotu kaut kur šajā pašā apkaimē,” sprieda JS pārstāvis.

Pēc nonākšanas JS bāzē no torpēdas fragmenta tiks izlaists saspiestais gaiss, un pēc tam tā tiks izmantota topošo ūdenslīdēju – nesprāgušās munīcijas neitralizētāju apmācības procesā, skaidroja A. Slaidiņš, raksta nra.lv

Leave a Comment