Šodien lēma par to vai autovadītājus drīkstēs ceļu satiksmē tikai brīdināt vai tomēr uzreiz liks soda naudas

Pavisam nesen izvirzīja priekšlikumu par attiekšanos no brīdinājuma kā soda ceļu satiksmē. Tas nozīmētu, ka autovadītājus drīkstēs tikai sodīt, bet izteikt brīdinājumu nē. 

Politiķis skaidroja, ka brīdinājums nesasniedz savu preventīvo mērķi – tas neattur satiksmes dalībniekus no turpmākiem pārkāpumiem.

Briškens virza šo priekšlikumu kopā ar citiem priekšlikumiem par naudas sodu dubultošanu ceļu satiksmē – arī šis priekšlikums apakškomisijā netika atbalstīts.

Arī šodien noraidīja priekšlikumu par autovadītāju sodīšanu bez brīdinājumiem. Kūtris sacīja, ka vislabākais veids, kā atrisināt problēmu, būtu palielināt naudas sodu par administratīvajiem pārkāpumiem par vienu vienību, kas šobrīd ir pieci eiro. Tas palielinātu naudas sodu par visa veida pārkāpumiem.

Lasi vēl: “Visums vēlas mums parādīt, ka ir jāmācās no vecām kļūdām!”; Pagātne izlauzīsies pa 3 zodiaka zīmju durvīm 2023. gada aprīlī

Apakškomisijas sēdē izskanēja arī priekšlikums noteikt vienu administratīvā soda vienību, kas šobrīd ir pieci eiro, 1% apmērā no minimālās mēneša darba algas. Tas padarītu naudas sodu samērīgāku ar pārkāpumu.

 

Leave a Comment