Šodien Latvijas šoferīšiem dodoties ceļā ar auto jāņem vērā viena, svarīga nianse!

Šodien Latvijas šoferīšiem dodoties ceļā ar auto jāņem vērā viena, svarīga nianse. Latvijas likumsargi nāk klajā ar informāciju, kuru jāņem vērā visiem autovadītājiem. 

Latvijas policijas vēstures aizsākās 1918. gada 5. decembrī, kad Latvijas Tautas padomes darbības Pagaidu noteikumi par iekšējās apsardzības organizēšanu, kas atzīmē organizācijas izveides pamatu struktūru, un tās pienākumu izpildi Miķeļa Valtera vadītajai ministrijai.

Kopš 2015. gada Latvijā 5. decembra atzīmē kā Policijas darbinieku dienu. Latvijas Neatkarības karam beidzoties, uzsākās policijas struktūru praktiskā veidošana. Starpkaru Latvijā lielākā policijas struktūrvienība bija Kārtības policija ar vienībām visos Latvijas apriņķos, kā arī Liepājas, Daugavpils un Rīgas prefektūrām.

 

1919. gada vasaras nodibināja Rīgas prefektūras policijas skolu, kura 1927. gada pārgāja Iekšlietu ministrijas tiešā pārziņā. 1919. gada jūnijā sāka veidoties Dzelzceļu policija, kas uztur kārtībā un sabiedrisko drošību dzelzceļa teritorijā.

Līdztekus veidojās arī Kriminālās un Politiskās policijas pārvaldes. Atbilstoši likumam par Centrālo kriminālpoliciju, abas pārvaldes departaments bija iekļauts vienā Iekšlietu ministrijas un to kompetences noteica iekšlietu ministrs.

Lasīt vēl: Lauris Reiniks nāk klajā ar noslēpumainu paziņojumu – cilvēki izbrīnīti

Šodien Latvijas likumsargi paziņoja svarīgu informāciju visiem autovadītājiem, kuri grasās doties ceļā! Tas ir svarīgi!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment