Šodien daudzviet Latvijā jo īpaši šajos reģionos iespējama vētra! Kur būtu jāuzmanās?

Sestdiena solās būt ar mainīgu mākoņu daudzumu, dažviet Latvijā būs īslaicīgs lietus, un pastāv iespēja dzirdēt pērkona dārdoņu, prognozē sinoptiķi. Rietumu puses vējš būs lēns līdz mērens, taču pērkona negaisa laikā iespējamas stiprākas vēja brāzmas. Gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies līdz +16…+19 grādiem.

Galvaspilsētā Rīgā laika apstākļi būs līdzīgi – brīžiem uzspīdēs saule, taču dienas gaitā iespējams īslaicīgs lietus, ko var pavadīt arī pērkona negaiss. Lēns līdz mērens rietumu vējš pūtīs visu dienu, un termometra stabiņš pakāpsies līdz +17…+19 grādu atzīmei.

Neskatoties uz mainīgo un neparedzamo raksturu, šāds laiks ir tipisks Latvijas vasarai. Sestdienas laikā būs iespēja gan baudīt saules starus, gan arī izjust īslaicīgas lietusgāzes, kas var atnest atsvaidzinošu vēsumu.

 

Pērkona negaisi 

Pērkona negaisi, kas iespējami dienas laikā, piedos laika apstākļiem dinamiku un var radīt dramatiskus skatus dabā. Ikvienam, kurš plāno pavadīt laiku ārpus telpām, būtu ieteicams sagatavoties šiem mainīgajiem apstākļiem, ņemot līdzi gan saulesbrilles, gan lietussargu.

Tā kā vasaras vēji Latvijā mēdz būt viltīgi, būtu prātīgi pievērst uzmanību arī vēja stiprumam, īpaši ja tiek plānotas aktivitātes pie ūdens vai mežos. Pērkona negaisa laikā vēja brāzmas var kļūt īpaši spēcīgas, tāpēc drošība ir prioritāte.

Tiem, kas dod priekšroku siltākiem laikapstākļiem, sestdienas temperatūra būs mērena, patīkama gan pastaigām, gan citām brīvā laika aktivitātēm. Līdz ar to sestdiena sola būt interesanta un daudzveidīga diena, piedāvājot gan sauli, gan lietu, gan vēju, padarot to par tipisku vasaras dienu Latvijā.

 

Lasi vēl: Nepatīkama ziņa daudziem ”Instagram” lietotājiem! Noteikti daudzi būs nikni..

Kopumā Latvijā laikapstākļi ir ļoti mainīgi, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc cilvēkiem ir jābūt gataviem dažādiem klimatiskajiem apstākļiem visu gadu. Mainīgie laikapstākļi ietekmē arī lauksaimniecību, transportu un ikdienas dzīvi, prasot pielāgošanās spējas un elastību.

 

Vasara Latvijā 

Vasara Latvijā var būt gan ļoti karsta, gan vēsa. Laikapstākļi bieži mainās atkarībā no dominējošiem cikloniem un anticikloniem.

Karstās un sausās dienas var pēkšņi pārtraukt stipri pērkona negaisi, kas izraisa straujas temperatūras izmaiņas un lokālus plūdus. Pat viena nedēļa var ietvert gan ļoti siltas dienas ar temperatūru virs 25 grādiem, gan vēsākas un lietainas dienas ar temperatūru zem 20 grādiem.

 

Leave a Comment