Neraugoties uz pretrunīgajām aptaujām Eiroparlamenta vēlēšanās, Eiropa turpināšot virzību uz industrijas attīstību

Pēc nedēļas nogalē gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kurās lielākās politiskās partijas, visticamāk, zaudēs vietas nacionālistu un populistu partijām, gaidāms, ka Eiropas centieni panākt rūpniecības čempionu statusu turpināsies, norāda analītiķi.

Aptaujas liecina, ka proeiropeiskajām centriski labējām un centriski kreisajām partijām, liberāļiem un zaļajiem būs mazāks vairākums nekā aizejošajā Parlamentā, kas asambleju novirzīs pa labi.

Tas savukārt ietekmēs nākamo Eiropas Komisijas komisāru sastāvu, kad decembrī viņi stāsies amatā pēc tam, kad novembrī beigsies pašreizējās grupas pilnvaru termiņš.

ES izpildinstitūcija pēdējos gados ir atbalstījusi Eiropas mēroga milžus, lai pārspētu Ķīnas un ASV konkurentus, un ļāvusi ES valdībām piešķirt miljoniem eiro lielas subsīdijas galvenajām tehnoloģijām un stratēģiskajiem dalībniekiem.

Tostarp tika īstenoti miljardiem eiro vērti kopīgi finansēti projekti ūdeņraža, mikroelektronikas, bateriju un mākoņtehnoloģiju infrastruktūras jomā, no kuriem labumu guva tādi uzņēmumi kā Airbus, BMW, Michelin, atver jaunu cilni, BASF, Enel Deutsche Telekom, Orange un Telefonica .

Šī virzība, visticamāk, neapstāsies, sacīja ideju laboratorijas Bruegel direktors Jeromins Zettelmeijers.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment