Šo Latvijas nozaru pārstāvji var būt pārliecināti, ka ļoti drīz jums tiks paaugstināta alga! Tas ir garantēts!

Tiek atklāts, ka šo Latvijas nozaru pārstāvji var būt pārliecināti, ka ļoti drīz jums tiks paaugstināta alga! Tas ir garantēts!

Atalgojuma perspektīvas nākamajam gadam ir atkarīgas gan no valdošās ekonomikas trajektorijas, gan sekmīgas valsts budžeta izpildes.

Lai gan ekonomikas lejupslīdes un inflācijas samazināšanās dēļ valsts budžeta ieņēmumu pieplūdums var bremzēt, valdošās koalīcijas politiķi jau ir apņēmušies paaugstināt algas konkrētām profesijām, piemēram, skolotājiem.

Faktiski jau kopš šā gada 1. septembra ir paaugstināta minimālā darba alga pedagogiem, tādējādi 3. ceturksnī statistiski palielinot algas.

Piemēram, pamatizglītībā un vispārējā izglītībā nodarbinātajiem minimālā alga ir pieaugusi par 13%, savukārt pirmsskolas izglītībā strādājošajiem – par 16%. Paredzams, ka turpmākajos gados pedagogu minimālā alga tiks vēl vairāk paaugstināta.

 

Lasi vēl: Tas skars arī Latviju: Dižā praviete Vanga reiz pareģojusi fenomenālus notikumus tieši uz 2023.gada beigām

Iespējams, algu palielinājumu var saņemt arī mediķi. Kā vēsta mediji, mediķu arodbiedrība pieprasījusi pieticīgu 4,5 procentu paaugstinājumu ārstiem un vidējās algas palielinājumu nemedicīniskajam personālam, kas pašreizējos apstākļos tiek uzskatīts par minimālo pieprasījumu.

Tomēr medicīnas speciālistiem joprojām būs aktīvi jāiestājas par šīm izmaiņām. Kā jau iepriekš minēts publikācijā, tas, cik lielā mērā medicīnas darbinieki saņems paredzēto piemaksu, galvenokārt būs atkarīgs no politiskās ainas, gaidot jaunas valdības izveidošanu un potenciālo jauna veselības ministra iecelšanu.

 

Leave a Comment