Slimību profilakses un kontroles centrs paziņojis, ka no 8.decembra sācies epidēmijas sākums – ko tas nozīmē mums?

Šodien 8.decembrī, SPKC centrs nācis klajā ar informāciju, kura var interesēt visiem Latvijas iedzīvotājiem! No šodienas Slimību profilakses un kontroles centrs ziņo, ka sākusies slimības epidēmija. 

SPKC paziņojis, ka gripas epidēmija sāksies no ceturtdienas, 8.decembra, jo divās pilsētās gripas izplatība pārsniegusi epidēmijas slieksni. Salīdzinot ar citiem gadiem, novērots netipiski liels to pacientu skaits, kuri vēršas pie ārsta ar elpceļu infekcijas simptomiem un kuriem tiek diagnosticēta pneimonija.

Kopš novembra vidus krasi par 88,1% pieaudzis to pacientu skaits, kuriem ir aizdomas par gripu.

Gripas gadījumi valstī vidēji ir 64,9 uz 100 000 iedzīvotāju. Šis skaits pārsniedz epidēmijas slieksni divās no monitoringa pilsētām – Rīgā ar 144,2 uz 100 000 iedzīvotāju un Jūrmalā ar 125,9 uz 100 000 iedzīvotāju.

Lasi vēl: Horoskops 10. – 30. decembrim: trīs zodiaka zīmes šajā periodā iegūs negaidītu naudu

Gripa var būt īpaši bīstama maziem bērniem un grūtniecēm. Labākais veids, kā pasargāt sevi no gripas un tās izraisītajām komplikācijām, ir vakcinēties. Pat epidēmijas laikā nav par vēlu vakcinēties, it īpaši, ja plānojat saņemt veselības aprūpes pakalpojumus, piemēram, operāciju vai stacionāro ārstēšanu.

Sargiet sevi!

 

Leave a Comment