Slavenās itālieties Chiaras Ferragni uzņēmums dod 1,3 miljonus dolāru labdarībai, lai nokārtotu pretmonopola lietu

Itālijas modes influenceres Chiaras Ferragni kontrolētie uzņēmumi ir piekrituši samaksāt vismaz 1,2 miljonus eiro bērnu labdarības organizācijai, lai atrisinātu pretmonopola lietu, 5. jūlijā paziņoja Itālijas Konkurences iestāde (AGCM).

Regulators bija uzsācis izmeklēšanu par Ferragni zīmola Lieldienu olu pārdošanu 2021. un 2022. gadā ar iepakojumu, kas varēja maldināt pircējus, liekot domāt, ka viņi atbalsta bērnu labdarības organizāciju “I Bambini delle Fate”.

Regulators paziņoja, ka Ferragni uzņēmumi Fenice un TBS Crew trīs finanšu gadu laikā samaksās 1,2 miljonus eiro labdarības organizācijai, kas palīdz bērniem ar autismu un fiziskiem ierobežojumiem.

Lieldienu olu ražotājs Cerealitalia tajā pašā laikposmā labdarības organizācijai piešķirs vēl vismaz 100 000 eiro, norādīja AGCM, piebilstot, ka šie maksājumi ir saistošas saistības.

Regulators norādīja, ka, ja netiks ievēroti noteikumi, pretmonopola izmeklēšana tiks atsākta, kā arī tiks uzlikts naudas sods līdz pat 10 miljoniem eiro un atkārtotu pārkāpumu gadījumā – aizliegums veikt uzņēmējdarbību uz laiku līdz 30 dienām.

Ferragni, kurai Instagram ir gandrīz 29 miljoni sekotāju, pagājušajā gadā AGCM piesprieda gandrīz 1,1 miljona eiro naudas sodu par līdzīgu gadījumu saistībā ar Ferragni zīmola Pandoro Ziemassvētku kūkām, uz kuru iepakojuma bija norāde uz bērnu slimnīcu.

Ferragni, kura saskārās ar negatīvu publicitāti un atcēla partnerattiecības ar citiem uzņēmumiem, atzina, ka pieļāvusi  ” komunikācijas kļūdu”, savukārt Itālijas valdība, tieši reaģējot uz šo strīdu, pastiprināja noteikumus par labdarības ziedojumiem.

Ziedošana labdarībai kā daļa no izlīguma dažkārt var palīdzēt atrisināt pretmonopola jautājumus, taču tā tieši nerisina galvenās juridiskās un regulatīvās problēmas. Tā vietā šādi ziedojumi parasti ir daļa no plašākas vienošanās, lai mazinātu iespējamos sodus un demonstrētu labo gribu atrisināt problēmu.

Labdarības iemaksas var būt veids, kā samazināt finanšu sodus vai citas sankcijas, ko piemēro regulatīvās iestādes. Piekrītot ziedot kādam mērķim, uzņēmumi var vienoties par mazāku soda naudu vai izvairīties no bargākiem sodiem.

Leave a Comment