Slavenā zeltsakne un citi augi, kas noteikti jātur mājas aptieciņā

Pret muskuļu spazmām plīdzēs tvaikos sakarsēts ar kaltētiem pļavu augiem un puķēm piepildīts kokvilnas auduma maisiņš.

Pieliekot to problemātiskajai vietai, siltums stimulēs asinsriti, bet patīkamais aromāts palīdzēs muskuļiem atslābināties. Šo procedūru var izmantot arī, ja ir smaguma sajūta pakausī vai kuņģī, locītavu reimatisma saasināšanās.

Pret diatēzi
* Ņem 10 g žāvētu sasmalcinātu asinszāles lakstu, ieber termosā, aplej ar glāzi verdoša ūdens, nostādina 2 stundas, tad izkāš. Dzer pa 1/3 glāzes 3 reizes dienā pirms ēšanas.

* Vienu ēdamkaroti žāvētu čemuru augstiņu lakstu aplej ar glāzi verdoša ūdens, pusstundu nostādina, tad izkāš. Lieto pa 1–2 ēdamkarotēm pirms ēšanas. Uzlējumu var izmantot arī kompresei uz problemātiskajām vietām.

* Piecas ēdamkarotes žāvētu lielās nātres lapu aplej ar litru verdoša ūdens, nostādina 10 minūtes, tad izkāš. Izmanto problemātisko vietu apmazgāšanai un kompresēm.

Pret rozi
* Atbrīvoties no šīs kaites palīdz mūmijs. Ņem 1,5 tabletītes. Izšķīdina 150 ml silta ūdens un izdzer 1 reizi dienā (no rīta). Viens kurss – 14 dienu.

Pēc 5 dienu pārtraukuma kursu atkārto. Atkarībā no slimības smaguma jāārstējas no 2–3 līdz pat 6 mēnešiem.

Jau pēc pirmā kursa brūcītes sāk sadzīt un āda kļūst gaišāka. Papildus ieteicama ziede, ko var pagatavot uz jebkura krēma bāzes: 1–2 diennaktis pirms lietošanas tajā jāizšķīdina mūmijs. Uz 1 tūbiņu krēma pilnīgi pietiek ar 2 g mūmija.

Kā atsvaidzināt atmiņu?
Ņem 50 g rožainās rodiolas sakņu, aplej ar 300 g degvīna, laiku pa laikam sakratot, 7 dienas nostādina siltā vietā, tad izkāš. Lieto pa 1 ēdamkarotei 15 minūtes pirms ēšanas. Kad visa deva izlietota, pēc mēnesi ilga pārtraukuma kursu atkārto.

Leave a Comment