“Skumjas ziņas mākslinieku vidū- mums visiem viņš pietrūks”; Mūžībā devies cienījams mākslinieks

Viņš bija sāpīgi tievs, neaizsargāts, stūros iespiests cietējs un cīnītājs, viņš ģība no bailēm, bet uz savas dzīvības un patieso tieksmju cenu viņš pildīja tēva uzticēto misiju.

 

Maskavā mūžībā devies Komi cienījamais mākslinieks Anatolijs Fedorenko, vēsta Akadēmiskā drāmas teātra oficiālā lapa. V. Savina.

Anatolijs Fedorenko sāka tautas teātrī “Fantastiskā realitāte”. 1997. gadā pēc GITIS absolvēšanas viņš tika uzņemts Akadēmiskā drāmas teātra trupā. V. Savina.

Viena no viņa pirmajām lomām teātrī bija Telegins lugā “Tēvocis Vaņa”. Skatītāji viņu atceras ar darbu izrādēs “Spoki” pēc Ibsena lugas motīviem, “Jubileja un citi utt., utt.” pēc A. Čehova vodeviļas motīviem, bet par galveno lomu kļuva Hamlets.

“Hamlets Fedorenko ir sāpīgi tievs, neaizsargāts, stūros iespiests cietējs un cīnītājs, viņš ģībst no bailēm, bet uz savas dzīvības un patieso tieksmju cenu viņš pilda tēva uzticēto misiju,” saka kolēģi.

Lasi vēl: ”WhatsApp’ nāk klajā ar ļoti patīkamu ziņu saviem klientiem: ”Šis būs lielisks lietotnes uzlabojums”

No Komi Republikas viņš pārcēlās uz Maskavu, bet speciāli ieradās Siktivkarā, lai spēlētu Hamletu. Pēdējo reizi uz akadēmiskā teātra skatuves viņš kāpa 2018. gadā.

Izsakām līdzjūtību Anatolija Fedorenko ģimenei un draugiem.

Leave a Comment