Situācijas, kurās jūs, visticamākais, paliksiet stāvoklī

Ir sievietes, kurām grūtniecība ir vēlams process, bet ir arī tādas, kurām bērnus nemaz negribas. Tad šis raksts var iepriecināt vai sarūgtināt katru sievieti, kas ir vienā vai otrā viedokļa pusē.

Pētnieki no Dandī Universitātes Skotijā veica 15 gadus ilgstošu pētījumu, kura laikā tika pārbaudītas vairāk nekā 530000 Lielbritānijas sieviešu medicīniskās vēstures, kurām jau agrā vecumā tika izņemtas mandeles vai izgriezts apendikss.

Šajā pētījumā atklājās, ka tās sievietēm, kurām ir izņemtas mandeles vai izgriezts apendikss, ir daudz lielāka iespēja palikt stāvoklī.

Taču pētījumam ir mīnuss, jo tas nesniedz zinātnisku paskaidrojumu tam, kādēļ tieši tās sievietes, kurām jau ir izgrieztas mandeles vai apendikss, ir pakļautas augstākai procentuālajai iespējamībai palikt stāvoklī. Zinātnieki pieļauj, ka tas var būt saistīts ar bioloģiskām vai uzvedības izmaiņām un reakcijām, taču 100% pārliecība par šo apgalvojumu vēl nav.

Interesants ir arī fakts, ka senāki pētījumi norādīja uz pilnīgi pretējiem datiem, ņemot vērā arī to, ka sievietēm auglība samazinājās, piemēram, apendiksa izgriežanas laikā sievietēm ap olvadiem tika atstātas rētas.

Zinātnieki gan šoreiz ir vairāk balstīti uz šiem pētījuma rezultātiem, jo tomēr pētāmo objektu skaits un pētījuma laika periods ir pierādījis savus datus. Tas viss kliedē mītus par to, ka sievietes, kurām ir izgriezts kāds no šiem ķermeņa elementiem, nevar tik veiksmīgi palikt stāvoklī.

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment