Situācijas, kad nav nepieciešams paklusēt

Pat ja esat nekonfliktu cilvēks un nepatīk skaidrot attiecības, ir situācijas, kurās klusēšana ir kaitīga!

Jūs tik ļoti vēlētos nekad nestrīdēties, neradīt cilvēkiem nevajadzīgas problēmas un vienkārši dzīvot: smagi strādāt, mīlēt ģimeni un priecāties kopā ar draugiem.

Tieši tāpēc tu centies nekad neskaidrot attiecības un nevienam neizvirzīt pretenzijas. Jūs, iespējams, uzskata par ļoti ērtu cilvēku, ar kuru kopā ir viegli. Bet vai tas jums personīgi nāk par labu? Mēs šaubāmies …

Uzskaitīsim situācijas, kurās jums vienkārši nav tiesību neaizstāvēt savas tiesības!

1. Kad esat ievainots

Un nav runa par garīgām sāpēm, bet gan fiziskām sāpēm! Jūs tagad iebilstat, ka, teiksim, jūs vienmēr aizrādāt, ja kāds autobusā jums uzkāpj uz kājas?

Jā, varbūt. Bet vai tad, kad esat gultā ar vīru un viņš intīmo attiecību laikā nodara jums sāpes, jūs viņam par to sakāt? Vai arī jūs to klusībā paciešat, vilcinoties pārtraukt procesu?

Ziniet, ka vīrietis nav gaišredzīgs, viņš patiešām var nesaprast, ka jums sāp. Pastāstiet viņam par to. Ja viņš tevi mīl, viņš, iespējams, pārstās būt brutāls. Un, ja nē… Nu, ar pilnīgu egoistu jums diez vai būs pa ceļam.

2. Kad ar jums manipulē

Jūs lieliski redzat, ka jūsu draudzene jums glaimo ar vienu mērķi – likt jums darīt to, kas viņai vajadzīgs. Piekāpjoties šai manipulācijai, tu ne tikai izskaties draudzenes acīs kā padevīgs muļķis, bet arī veidosi upura kompleksu. Tas ir, visi jūs izmanto, kā viņi vēlas, un jūs klusībā ciešat.

Pastāstiet manipulatoram tieši visu, ko domājat par viņu un viņa metodēm, – un jums būs daudz vieglāk dzīvot.

3. Kad jūsu vajadzības tiek ignorētas

Ļoti labi zinot, ka darba dienā esat noguris, mājinieki it kā nekas nebūtu noticis, pieprasa no jums dažādus ēdienus un perfektu kārtību mājās?

Ja jūs paklausīgi skrienat pie plīts un, tīrot vannu, aizmiegat, negaidiet, ka kāds novērtēs jūsu centību. Tas ir tāpēc, ka apkārtējie pret jums izturas kā pret cilvēku, kuram ir daudz pienākumu un nekādu tiesību, īsi sakot, kā pret vergu. Vai jūs apmierina šāda attieksme?

4. Kad jūs maldina

Jūs varat izlikties, ka neesat pamanījis tabakas smaku no sava pusaudža dēla un izrauto lapu viņa dienasgrāmatā. Tomēr, ja jūs maldina, īpaši, kāds jums tuvs cilvēks, vienmēr slēpjas problēma. Par to jums vajadzētu padomāt – un par to runāt.

Varbūt jūsu dēls baidās, ka, ja jūs uzzināsiet par viņa atzīmēm, jūs pārstāsiet viņu mīlēt?

Maldināšana var liecināt par problēmām attiecībās, kuras nekad nevajadzētu noklusēt.

5. Kad jūs esat spiests darīt kaut ko tādu, kas jums riebjas.

Katram cilvēkam ir savi principi, kurus pārkāpjot, viņš zaudē pašcieņu. Tas ir daudz nopietnāk, nekā tu domā! Ejot pie priekšnieka un cītīgi izspiežot kādu kolēģi no kolektīva, jūs varbūt saglabāsiet priekšnieka labvēlību, bet vai jums nebūs kauns par sevi?

Iespējams, piespiežot jūs darīt kaut ko, kas jums nav pieņemams, sarunu biedrs sola jums kādas priekšrocības, un tagad jums šķiet, ka šāds darījums sola labumu. Vai ieguvumi ir tik lieli, ka tie ir tā vērti, lai jūs zaudētu pašcieņu?

Leave a Comment