Sinoptiķi Steigšus paziņo par gaidāmo laiku Tuvākajām dienām – Situācija būs Šausmīga…

Nākamajās nedēļās gaidāms būtisks temperatūras kritums Latvijā, liecinot par ievērojamu pavasara pagriezienu. Meteoroloģiskie dati rāda, ka siltuma vilnis, kas mūs mīlēja pēdējās nedēļās, ir zaudējis savu spēku, un svaigais vējš pieņems vadošo lomu mūsu dienās.

Šīs pārmaiņas varētu ilgt līdz pat aprīļa beigām, liekot mums gatavoties drēgnām un vēsām dienām. Tas nozīmē, ka siltās jakas un zābaki varētu vēl ilgi būt nepieciešami, neaizmirstot par lietus mētelīšiem un lietussargiem, kas kļūs par neizšķiramu pavadoni pārvietošanās laikā.

Kopumā, pavasara sajūta turpina šķērsot robežas ar vēsu un mīkstu nokrāsu, kurai raksturīga nestabilitāte un neskaidrība par nākotnes laika apstākļiem. Nākamajā nedēļas nogalē gaidāmi pastiprināti ziemeļu vēji, kuri turpinās pūst pār mūsu reģionu, atnesot līdzi aukstāku gaisu. Meteoroloģiskie dati prognozē, ka naktīs temperatūra svārstīsies no -3 līdz +3 grādiem pēc Celsija, padarot naktis krietni salīgākas un aukstākas.

Sestdienas naktī vietām Ziemeļvidzemē temperatūra varētu nogrimt līdz pat -5 grādiem, radot nosacījumus salnām un ledus veidošanai. Šādas laika apstākļu izmaiņas mudina sagatavoties ar siltām apģērbu kārtām un nodrošināt transportlīdzekļus ar piemērotiem riepām, lai novērstu iespējamos braukšanas riskus.

Kopumā, nākamajā nedēļas nogalē mums būs jāpieliek papildus pūles, lai mīkstinātu aukstās vēja šaušanas, un jābūt gataviem uzņemties visus ar to saistītos izaicinājumus un sagatavoties, lai mēs būtu droši un komfortabli.

Nakts aukstumā un dienas siltumā pavasarī parasti izceļas ar atšķirīgām temperatūrām, kas mudina mūs pielāgoties mainīgajiem laika apstākļiem. Nakts pārnākot, termometri parādīs temperatūras starp -1 un +3 grādiem pēc Celsija, padarot gaisu vēsāku un asu.

Tomēr, kad diena pienāk, saules staru sasilšana uz zemes sāk veidot siltuma balto, kas pacels gaismu un garšas pavasara gaisotnē. Temperatūra dienas laikā varētu pieaugt līdz pat 4 līdz 10 grādiem, radot patīkamu siltuma sajūtu. Ir pat iespējams, ka svētdienā mēs izbaudīsim vēl nedaudz siltāku laiku, jo temperatūra varētu pārsniegt par dažiem grādiem iepriekšējo dienu.

Tomēr sinoptiķi jau ļoti laicīgi brīdinājuši, ka nepatīkamākais ir vēl tikai gaidāms priekšā…

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment