Sinoptiķi steigšus paziņo par gaidāmo laiku Svētdien – Situācija kļūs kritiska!

Sinoptiķi jau ļoti steigšus paziņojuši par gaidāmo laiku svētdien! Lai arī kopumā temperatūra solā būt nedaudz virs nulles, vienalga gaidāma snigšana, pie tam naktī tā būs īpaši spēcīga. Tāpat sinoptiķi paziņojuši, ka tuvākajās dienās sāksies spēcīga atkala, kas būs bīstama kā gājējiem, tā arī autovadītājiem. 

Nakts stundās ir paredzama apmākušās laiks ar prognozētu intensīvu sniegu un atkalu vairākās Latvijas teritorijas. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sniegšanas prognozēm, nakts laikā paredzams pastāvīgs sniega segums un atkala, kas var izraisīt apledojumu uz ceļiem un citām virsmām.

Šie meteoroloģiskie apstākļi var ietekmēt ikdienu un satiksmes kustību, tāpēc iedzīvotājiem tiek ieteikts būt uzmanīgiem un pielāgoties mainīgajiem laikapstākļiem. Turklāt, šīs prognozes atklāj nepieciešamību pēc rūpīgas plānošanas un sagatavošanās, lai mazinātu iespējamos negatīvos ietekmes faktorus uz sabiedrību un infrastruktūru.

Spēcīgā sniega vētrā var rasties ļoti sarežģītas situācijas, it īpaši, ja esat ārpus telpām vai ceļojat. Šeit ir daži ieteikumi par to, ko darīt spēcīgā sniega vētrā:
Palieciet iekšā: Vislabākā aizsardzība pret spēcīgu sniega vētru ir palikt iekšās. Ja esat mājās vai citā drošā vietā, turieties tur, līdz vētra mazinās

Izvairieties no aukstuma
Spēcīgas sniega vētras var pavada auksts laiks. Nodrošinieties, ka esat pareizi apģērbies, lai izvairītos no pārmērīgā aukstuma.

Noteikti ieteicams sekot vietējiem laika apstākļu ziņojumiem un norīkoties atbilstoši vietējai drošības vadlīnijai, lai nodrošinātu savu drošību un labklājību spēcīgā sniega vētrā.

Laiks aplūkot, kas tieši gaidāms svētdien un kas īsti būs sagaidāms tālāk!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment