Sinoptiķi Steidzami brīdina – Tuvākajās stundās gaidāms sniegputenis un spēcīgi nokrišņi – “Būs Traki”

Trešdien, 3. aprīlī, Latvijas laika apstākļos prognozē spēcīgu lietu, kas brīžiem var kļūt par sniegu. Dažās vietās, it īpaši valsts centrālajā un austrumu reģionos, nokrišņi būs intensīvi, šādu brīdinājumu izplata meteoroloģiskie eksperti.

Vietām Austrumu novados prognozē pērkona negaisu ar intensīviem lietusgāzēm, kam var pievienoties arī krusa. Šie laikapstākļi var ietekmēt apkārtējo vidi un rada iespējamu neērtību cilvēkiem, kas atrodas šajās teritorijās. Tādēļ ieteicams būt piesardzīgiem un ņemt vērā prognozētos apstākļus, lai samazinātu risku un nodrošinātu drošību.

Rietumu un ziemeļu virzienā gaidāms vējš ar brāzmām, kas var sasniegt ātrumu no 10 līdz 15 metriem sekundē. Dažās piekrastes teritorijās šie vēja ātrumi var būt vēl spēcīgāki, līdz pat 20 metriem sekundē. Šādi vēja apstākļi var ietekmēt dažādas dzīves jomas, tostarp transportu, elektrības piegādi un citus ikdienas procesus, tāpēc svarīgi sagatavoties iespējamām sekām un ņemt vērā šos laikapstākļus.

Gaisa temperatūra samazināsies, un vakarā tiek prognozēti -2 līdz +2 grādi. Dažās vietās veidosies sniega sega, kas vakarā var būt klājusi jau daudzviet valstī. Šādos laikapstākļos autoceļi kļūs slideni un var rasties nepieciešamība pievērst uzmanību braukšanai, lai samazinātu negadījumu risku un nodrošinātu ceļu satiksmes drošību.

Vai uzskati, ka tas ir normāli, ja Latvijā kāds saņem tik lielu pensiju?

Rīgā tuvākajā laikā prognozēts lietus, kas var pārvērsties par sniegputeni. Ziemeļu un ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās pieaugs, sasniedzot līdz pat 18 metriem sekundē. Turklāt gaisa temperatūra noslīdēs līdz 0 līdz +1 grādam. Šie mainīgie laikapstākļi var radīt izaicinājumus ikdienas aktivitātēm un ceļošanai, tāpēc ir svarīgi būt sagatavotiem un pieņemt vajadzīgos pasākumus, lai nodrošinātu drošību un labklājību.

Šobrīd valdošos laikapstākļus nosaka spēcīgs ciklons, kas virzās uz austrumiem. Šī ciklona rietumu malā Latvijā ietekmē dzestrs gaiss no Skandināvijas, kurā tiek reģistrēti vēsturiski aukstuma rekordi. Šī atmosfēras dinamika Latvijā pavada ar vidējiem atmosfēras spiediena rādītājiem jūras līmenī svārstoties ap 983-990 hektopaskāliem. Šādi apstākļi liecina par iespējamo laika mainīgumu un varētu radīt dažādas ietekmes uz cilvēku un dabas vidi, tāpēc svarīgi būtu būt informētiem un gataviem uz iespējamajām izmaiņām.

Tomēr jāņem vērā, ka sliktākais vēl ir tikai priekšā un lūk kāpēc…

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment