Sinoptiķi Šodien brīdina par neraksturīgi augstu temperatūra. Izsludināts pat brīdinājums arī par spēcīgu negaisu

Nākamās nedēļas sākumā Latvijā gaidāms saulains un karsts laiks. Pirmdiena solās būt īpaši saulaina, un temperatūra ievērojami paaugstināsies, radot vasarīgu atmosfēru.

Tomēr, lai gan lielākajā daļā valsts diena būs bez nokrišņiem, prognozes liecina, ka pēcpusdienā atsevišķās vietās Latvijas austrumu reģionos varētu parādīties pērkona negaiss. Meteorologi brīdina, ka, neskatoties uz kopējo labvēlīgo laikapstākļu ainu, lokālas lietusgāzes un pērkona negaisi varētu īslaicīgi traucēt saulaino dienu.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Laikapstākļi Latvijā nākamnedēļ būs visnotaļ interesanti. Pēcpusdienās, īpaši valsts austrumu reģionos, varam sagaidīt, ka izveidosies lietus un negaisa mākoņi, kuri varētu radīt nelielas dabas parādības. Šī parādība būs izteiktāka Vidzemes ziemeļu daļā, kur negaiss varētu nest arī krusu.

Negaisa laikā pastāv iespēja, ka vēja brāzmas kļūs ievērojami stiprākas, radot nelielas vētras, kas varētu radīt neērtības un pat bīstamas situācijas. Pretējā gadījumā dominējošais būs lēns vējš, kas pūtīs no dienvidiem un dienvidaustrumiem, sniedzot mierīgu un patīkamu atmosfēru lielākajā valsts daļā.

Tādējādi, lai arī lielākoties laiks būs mierīgs un patīkams, tomēr ir jāņem vērā iespējami pēkšņi un stipri laikapstākļu pavērsieni, īpaši dienas otrajā pusē un valsts austrumu daļās. Meteorologi iesaka sekot līdzi laikapstākļu prognozēm un būt gataviem iespējamām izmaiņām.

Nākamnedēļ Latvijā gaidāmi vasarīgi silti laikapstākļi. Maksimālā gaisa temperatūra lielākajā daļā valsts teritorijas paaugstināsies līdz 26-29 grādiem pēc Celsija skalas, kas radīs patiesi karstu dienu. Tomēr piekrastes rajonos gaiss būs nedaudz vēsāks, ar temperatūru svārstoties no 22 līdz 25 grādiem, tādējādi sniedzot patīkamu atelpu tiem, kas atrodas jūras tuvumā.

Galvaspilsētā Rīgā arī būs saulaina diena, bez nokrišņiem. Rīdziniekiem un pilsētas viesiem varēs izbaudīt saulainu un sausu dienu, jo lietus nav prognozēts. Vējš būs lēns, kas radīs mierīgu un patīkamu atmosfēru pilsētā. Maksimālā gaisa temperatūra Rīgā sasniegs 28-29 grādus, padarot to par ideālu dienu, lai pavadītu laiku ārā, baudot saules starus un vasarīgo siltumu.

Tādējādi, lai arī valsts piekrastes zonās var būt nedaudz vēsāk, kopumā laiks būs ļoti silts un saulains visā Latvijā, īpaši Rīgā. Meteorologi iesaka izmantot šo laiku, lai baudītu ārā pavadītās stundas, taču neaizmirst arī par piesardzību karstajā laikā, piemēram, dzerot pietiekami daudz ūdens un izvairoties no ilgstošas uzturēšanās tiešos saules staros.

Leave a Comment