Sinoptiķi prognozē, ka Latvijā 18.novembra diena būs pārsteigumu pilna – ko laikapstākļi ir ieplānojuši?

Sinoptiķi prognozē, ka Latvijā 18.novembra diena būs pārsteigumu pilna. Ko laikapstākļi ir ieplānojuši par to sinoptiķi ir nolēmuši pastāstīt jau tagad. 

Atgādināsim, ka tieši 18. novembris katram latvietim ir paši nozīmīgākie valsts svētki, atzīmējot neatkarīgas Latvijas valsts dzimšanu 1918. gadā. Šī ir valsts brīvdiena.

Nākamnedēļ Latvijā gaidāma lietus un temperatūras pazemināšanās, prognozē sinoptiķi. No sestdienas līdz pirmdienai lielākajā valsts daļā notiks ilgstošs lietus, dažviet arī slapjš sniegs austrumu novados. Vējš būs lēns, un gaidāma dūmaka. Gaisa temperatūra svārstīsies starp +1 un +8 grādiem.

 

Nākotnē paredzams vēsāks laiks, un pastāv iespēja, ka Latvijā iestāsies meteoroloģiskā ziema, ja vidējā gaisa temperatūra piecas diennaktis pēc kārtas būs zemāka par nulli.

Lasi vēl: “Vārds dažreiz pasaka vairāk par cilvēku..”: 5 vīriešu vārdi, kuri ir uzticīgi un gādīgi ģimenes vīrieši

Lasi arī: Dvīņiem finanšu veiksmes, bet Strēlniekam daudz darāmā; Dienas horoskops 11. novembrim visām zodiaka zīmēm

Pērn meteoroloģiskā ziema sākās 17.novembrī, bet šogad Alūksnē tā iestājās jau 25.oktobrī, turpretī pārējā valstī turpinājās meteoroloģiskais rudens.

Rudenī bieži var novērot lietu, vēju un aukstu atmosfēru gaisā. Sinoptiķi sola, ka drīzumā arī Latvijā iestāsies ziemīgi laikapstākļi un beidzot būsim sagaidījuši arī ziemu.

Kad gaidāms pirmais spēcīgais sniegputenis šogad?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment