Sinoptiķi paziņo, ka Jūlijā gaidāma vēl sliktāka un nepatīkamāka situācija; Jūlija mēneša prognoze ir skumja

Austrumeiropu skāris spēcīgs karstuma vilnis, kas turpināsies vēl dažas dienas. Lai gan sinoptiķi cer, ka lietus drīz sāks mazināties, karstuma izsīkuma jūtīgajiem iedzīvotājiem būs nepieciešama pacietība. Sinoptiķi ir snieguši informāciju par to, kad reģionā varētu sagaidīt “atslābinošu lietu,” kas sniegs īslaicīgu atvieglojumu no tveices.

Karstuma vilnis un tā sekas Austrumeiropā

Austrumeiropa piedzīvo izteikti augstas temperatūras periodu. Pēc tropisko lietusgāžu atkāpšanās, reģionā sāka strauji paaugstināties temperatūra, un nedēļas nogalē tika sasniegti jauni temperatūras rekordi.

Šī neparastā karstuma viļņa laikā, termometri uzrādīja rekordaugstu līmeni, kāds šajā reģionā nav bijis vairāk nekā gadsimtu. Iedzīvotājiem būs jāsaskaras ar šī karstuma radītajiem izaicinājumiem vēl dažas dienas, pirms laikapstākļi sāks mainīties.

Laikapstākļu prognoze tuvākajām dienām

Gaisa temperatūra dienas laikā varēs sasniegt +30-32 grādus pēc Celsija, bet ceturtdien, 4. jūnijā, termometra stabiņi varētu pacelties līdz pat +34 grādiem, kas ir aptuveni piecus grādus virs klimatiskās normas. Lai gan debesis būs mainīgi mākoņainas, ar lielāku mākoņu daudzumu trešdien, lietus iespējamība ir zema – aptuveni 5%. Ja arī kaut kur uznāks lietus, tas būs īslaicīgs un nenozīmīgs.

Tomēr, kā norādījis Meteo prognožu centra vadītājs, iedzīvotājiem ir pamats uz optimismu. Piektdien Austrumeiropā gaidāms “atslābinošs lietus”, kas solās nedaudz pazemināt gaisa temperatūru.

30. jūnijā, temperatūra nebūs tik augsta, jo prognozēts īslaicīgs lietus un temperatūra būs robežās no 27 līdz 30°C.

Nākamās nedēļas sākumā dienvidrietumu vējš atkal sāks pūst. Lai arī tas nebūs stiprs, tas nesīs patīkamu siltumu, un temperatūra daudzviet dienvidos pārsniegs 30 grādu atzīmi,” skaidro sinoptiķis.

Laikapstākļu prognozes

Austrumeiropā tuvākajās dienās sagaidāmas dažādas laikapstākļu pārmaiņas. Lai gan turpināsies karstums ar maksimālajām temperatūrām no 29 līdz 34°C, rīt, 30. jūnijā, īslaicīgs lietus atnesīs nedaudz vēsākus apstākļus, kad temperatūra būs 27-30°C.

Nākamās nedēļas prognoze

Nākamās nedēļas sākumā reģionā atgriezīsies dienvidrietumu vējš, nesīs siltumu. Lai gan vējš nebūs spēcīgs, tas palīdzēs gaisa temperatūrai visur dienvidos pārsniegt 30 grādu atzīmi. Šie apstākļi turpināsies, radot stabilu, siltu klimatu, kas būs piemērots āra aktivitātēm, tomēr iedzīvotājiem joprojām jābūt uzmanīgiem pret karstuma ietekmi uz veselību.

Sinoptiķu ieteikumi

Sinoptiķi iesaka iedzīvotājiem izmantot šo īslaicīgo vēsumu, lai atpūstos no karstuma, un sagatavoties nākamās nedēļas augstajām temperatūrām. Lai izvairītos no pārkaršanas, ieteicams dzert daudz ūdens, izvairīties no ilgstošas uzturēšanās saulē un sekot līdzi laikapstākļu prognozēm.

Lai gan sinoptiķu prognozes sola, ka piektdien varētu būt atsvaidzinošs lietus, kas pazeminās temperatūru, nav nepieciešams gaidīt, ciešot karstumu. Šeit ir daži vienkārši padomi, kas palīdzēs justies labāk pat pašā karstumā.

Padomi karstuma pārvarēšanai

Uzturieties vēsās telpās: Centieties lielāko dienas gaišo stundu daļu pavadīt telpā ar gaisa kondicionētāju vai split-sistēmu. Izvairieties no uzturēšanās ārā pusdienlaikā, kad temperatūra ir visaugstākā un saules stari visintensīvākie, lai izvairītos no saules dūriena.

Aizsargājiet galvu: Vienmēr nēsājiet cepuri vai citu galvassegu, kad atrodaties ārpus telpām. Tas palīdzēs pasargāt galvu no tiešiem saules stariem un novērst pārkaršanu.

Dzeriet daudz ūdens: Svarīgi ir dzert daudz tīra ūdens, nevis limonādes, alu vai citus dzērienus. Svīšanas laikā ķermenis zaudē daudz šķidruma, un, lai izvairītos no dehidratācijas, ir būtiski regulāri papildināt ūdens krājumus.

Leave a Comment