Sinoptiķi nāk klajā ar neiepriecinošu prognozi aprīļa sākumam: ”Meklējiet ziemas apģērbu”

No pirmajām uz otrajām Lieldienām nakts stundās, iespējams, dzirdēsiet pērkona dārdēšanu, it īpaši valsts rietumu daļā.

Nedēļas sākumā laika apstākļi būs patīkami silts, ar naktīm, kurās gaisa temperatūra pārsvarā paliks robežās no +5 līdz +10 grādiem.

Pēc pašreizējām prognozēm, nedēļas vidū virs Latvijas esošo siltumu no dienvidiem nomainīs aukstāks gaiss no ziemeļiem.

Dienā gaisa temperatūra sasils līdz +6, +12 grādiem, bet naktīs termometrs varētu nokrist zem 0 grādiem, kas dažviet var novest pie slapja sniega vai pat sniega parādīšanās.

 

Šīs straujās temperatūras izmaiņas var izraisīt vietēji zibens izlādes, intensīvas nokrišņus un vēja brāzmās.

Aprīlī Latvijā aukstākie laika apstākļi parasti tiek novēroti agrā pavasarī vai pārejas periodā no ziemas uz pavasari. Statistikas dati par aukstākajiem laika apstākļiem aprīlī Latvijā var atšķirties atkarībā no konkrētā gada un reģiona.

Tomēr, ir bijuši gadījumi, kad aprīlī ir bijis ļoti auksts un neprognozēts laiks, kas var ietvert sniegu, stipru vēju un zemās temperatūras.

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kurām pēc astrologu domām ir vismazākā iespēja dzīvē kļūt par nabagu

Vēsturiski aukstākais laiks aprīlī Latvijā var rasties agrīnās pavasara salnās vai arī neparastos meteoroloģiskos apstākļos, piemēram, ar arkānu arktisko plūsmu vai citiem ārkārtējiem meteoroloģiskiem notikumiem.

Kopumā aukstākie aprīļa mēneši var rasties agrā pavasarī, bet konkrētu gadu un vietu precīzākai informācijai ir nepieciešami konkrēti meteoroloģiskie dati un statistika.

 

Leave a Comment