Sinoptiķi izplata paziņojumu uz tuvākajām stundām Latvijā! Negaiss strauji tuvojas šiem reģioniem

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka Latvijas austrumu daļā trešdienas pēcpusdienā sagaidāms pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm, brāzmainu vēju un iespējamu krusu.

Dzeltenais brīdinājums ir spēkā no pulksten 12 līdz 20.

Krusa un negaiss var turpināties līdz vakaram.

Trešdien būs brīži, kad starp mākoņiem spīdēs saule, tomēr daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus. Valsts austrumu daļā lietus vietām būs stiprs, un var būt pērkona dārdoņa. Pūtīs lēns vējš, kas negaisa laikā var kļūt brāzmains. Gaiss iesils līdz +20…+25°, bet galējos austrumos līdz pat +28°.

Rīgā būs mākoņains, ar iespēju uz īslaicīgu lietu, bet brīžiem debesis skaidrosies. Pūtīs lēns vējš, un maksimālā gaisa temperatūra būs +22…+24°.

Naktī austrumos debesis pakāpeniski skaidrosies, centrālajos un rietumu rajonos gaidāms lietus, vietām rietumos stipri līs, var veidoties negaisa mākoņi. Ar lēnu vēju vietām austrumos sabiezēs migla. Gaiss atdzisīs līdz +14…+19°.

Mūsu senči ticēja, ka 28.jūlija vakarā ir jāizdara šis un tad tu visu gadu dzīvosi pārticībā un labklājībā!

Rīgā naktī būs mākoņains, iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra būs +17…+19°.

Lasi vēl: Eņģeļu pulkstenis 23.-25. jūlijs: padomi un augstāko spēku palīdzība. Iespējams dvēseles daļiņu zudums

Kā tiek minēts, kādā no Meteo saziņas portāliem, tad šodien “Mega negaiss” jeb ekstrēms negaiss nav gaidāms, taču tur kur uznāks gubu mākoņi, tie var nest ilgstošas un stipras lietusgāzes ar lielu nokrišņu daudzumu. Galvenais risks valsts centrālajā un austrumu daļā.

Kā tiek ziņots pēc komentāriem, tad daudzviet Latviju jau ir negaiss sasniedzis, dažviet tas atnesa spēcīgas lietavas, kā piemēram, Sēlijas pusē, arī Cēsīs tiek minēts negaiss, tomēr vēja brāzmas neesot bijušas spēcīgas.

 

Leave a Comment