Siltuma vietā sagaidāms liels sals! Meteorologi steidzami paziņo prognozi atlikušajam Jūnijam

Dienas gaitā nokrišņu zona turpinās virzīties uz valsts austrumiem, radot dažādus laikapstākļus visā Latvijā. Daudzviet sagaidāms lietus un mākoņains laiks, un dažos reģionos iespējamas intensīvākas lietusgāzes ar pērkona negaisu. Tomēr ne visa diena būs pelēcīga – pakāpeniski no rietumiem debesis sāks skaidroties. Saule spīdēs un nokrišņi pamazām mitēsies, radot gaišākus brīžus.

Mans vīrs no Rīgas gribēja šķirties un sadalīt kopīgo mantu, taču uzzinot, ko es izdarīju viņš mainīja savas domas

Šāds vējš var radīt sajūtu, ka ir vēsāks, nekā patiesībā ir. Vietās, kur vējš būs stiprāks, jābūt piesardzīgiem, jo tas var radīt nelielus postījumus un apgrūtināt pārvietošanos.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +15..+19 grādiem.  Gaisa temperatūra galvaspilsētā sasniegs +17..+19 grādus, taču vēja dēļ šķitīs, ka ir nedaudz vēsāks.

Iespējamā krusa un brīdinājumi
 Dienas laikā Latviju no rietumiem šķērsos nokrišņu zona, un tuvākajās stundās vietām rietumos, vēlāk arī centrālajos un austrumu rajonos gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes, iespējama krusa. Brīdinājums būs spēkā līdz plkst. 18:00. Papildus tam vēja brāzmas var radīt potenciālu ap*****umu, tādēļ ieteicams būt piesardzīgiem.

Šādas brāzmas var apgrūtināt pārvietošanos un radīt problēmas infrastruktūrai. Vēja stipruma dēļ var tikt bojāti jumti, koki un citas konstrukcijas, tāpēc ir svarīgi būt gataviem šādiem notikumiem.

Prognozes tuvākajām dienām
Nākamajās dienās Latvijā prognozēts vēss un lietains laiks, informē meteorologi. Gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies tikai līdz +10..+14 grādiem, savukārt naktīs tā noslīdēs līdz +5..+9 grādiem, kas ir zemāk nekā ierasts šajā gada laikā.

Vēsums un lietus ietekmēs lielāko daļu valsts teritorijas, īpaši spēcīgas lietusgāzes gaidāmas Vidzemē un Latgalē. Šajos reģionos lietus var būt intensīvāks un ilgstošāks, radot papildu izaicinājumus vietējiem iedzīvotājiem. Rietumu un dienvidrietumu vējš pūtīs mēreni, brāzmās sasniedzot 15 metrus sekundē, kas radīs papildu vēsuma sajūtu un var veicināt diskomfortu ārpus telpām.

Astroloģe Vasilisa Volodina: Zvaigznes sola neticamu veiksmi šīm zodiaka Zīmēm Jūnijā

Sinoptiķi brīdina, ka dažviet iespējams arī pērkona negaiss. Laikapstākļi būs īpaši mainīgi, ar biežiem un intensīviem nokrišņu periodiem. Rīgā un citās lielākajās pilsētās lietus var būt intensīvāks, iespējama īslaicīga ūdens uzkrāšanās uz ceļiem un ielām, kas var radīt sarežģījumus satiksmei un gājējiem.

Nedēļas beigas un laika uzlabošanās
Nedēļas beigās prognozēta īslaicīga laika uzlabošanās, kad nokrišņi varētu samazināties un debesis skaidroties. Tomēr kopumā vēsums un mitrums saglabāsies, un iedzīvotājiem būs jāturpina pielāgoties šādiem laikapstākļiem. Pat ja lietus mitēsies, gaisa temperatūra joprojām būs zemāka nekā parasti.

Leave a Comment