Šī eļļa nogalina pat kandidozes sēnīti! Un vēl 7 iemesli, lai iekļautu to savā ikdienas ēdienkartē

Ja runājam par superproduktiem, tad šajā sarakstā obligāti ir jāiekļauj kokosriekstu eļļa. Ir milzum daudz iemeslu, kāpēc vajadzētu pievienot 2 ēdamkarotes šīs eļļas savā ēdienkartē. Tas palīdzēs nomest lieko svaru un uzlabot vispārējo veselības stāvokli.

1.Kokosriekstu eļļa palīdz atbrīvoties no liekā svara.

Jā, vienā ēdamkarotē kokosriekstu eļļas ir 120 kalorijas, bet tās neiedarbojas uz ķermeni tā, kā, piemēram, tās pašas kalorijas rapšu eļļā. Dažādi produkti dažādi ietekmē mūsu organismu. Kokosriekstu eļļa ir produkts ar augsti termogēno efektu, un tas nozīmē, ka tā palielina enerģijas patēriņu, procesā sadedzinot taukus.

Kāpēc nepieciešams pievienot 2 ēdamkarotes šīs eļļas savā ēdienkartē.

Kā zaudēt svaru ar kokosriekstu eļļas palīdzību:

Pirmkārt, uzņemiet mazāk kalorijas nekā patērējiet, lietojiet produktus, kas paātrina metabolismu. Tas ir vajadzīgs, lai organisms taukus pārvērstu muskuļos. Otrkārt, sekojiet līdzi hormonālajam līdzsvaram, uzturiet jūsu orgānus veselus, it īpašu aknas un vairogdziedzeri.

Kokosriekstu eļļa palīdzēs sadedzināt vairāk kalorijas, aizsargās jūsu orgānus un uzturēs vairogdziedzera darbību.

2. Pretiekaisuma produkti mazina iekaisumu, cīnās ar brīvajiem radikāļiem, uztur šūnas veselas un novērš oksidāciju un traumas. Kokosriekstu eļļa ir šādu produktu saraksta priekšgalā un tai piemīt sekojošas īpašības:

Antibakteriālā – kokosriekstu eļļa iznīcina baktērijas, kas izraisa smaganu slimības, infekcijas kaklā, urīnceļu čūlas.

Antikancerogēnā – novērš vēža šūnu izplatīšanos pa ķermeni, stiprina imūnsistēmu.

Pretsēnīšu – kokosriekstu eļļa iznīcina sēnītes.

Pretiekaisumu – mazina iekaisumu un paātrina bojāto vietu atjaunošanos.

Antimikrobu – iznīcina mikrobus un cīnās ar infekcijām.

Antioksidants – aizsargā no brīvo radikāļu kaitīgās iedarbības.

Pretvīrusu/-parazītu – kokosriekstu eļļa atbrīvos jūs no utīm, tārpiem un citiem parazītiem, apstādina protozoju infekcijas kuņģī, kā arī iznīcina vīrusus, kas atbild par herpes, gripu un masalu rašanos.

3. Stabilizē cukura un insulīna līmeni. Kokosriekstu eļļa netieši ietekmē cukura līmeni asinīs. Ārsti iesaka diabētiķiem ieturēt diētu ar zemu tauku saturu un augstu ogļhidrātu saturu. Kokosriekstu eļļa palīdz palēnināt glikozes nokļūšanu asinīs un samazina tās līmeni.

Kokosriekstu eļļa satur vidējās ķēdes triglicerīdus (MCT), kas samazina šūnu spēju absorbēt cukuru no asinīm, atšķirībā no citām eļļām, kas satur garo ķēžu skābes.

4. Kokosriekstu eļļa samazina sirds saslimšanu risku. Pētījums, kas veikts uz polinēziešiem, kuri 60 % kaloriju savā ēdienkartē saņem no kokosa augiem, parādīja, ka šie cilvēki praktiski nemaz necieš no sirds saslimšanām. Papau-Jaungvinejas iedzīvotājiem, kuri kokosriekstus lieto katru dienu, arī netika atklātas nekādas sirds saslimšanu vai insulta pazīmes.

Kāpēc nepieciešams pievienot 2 ēdamkarotes šīs eļļas savā ēdienkartē

5. Kokosriekstu eļļa uztur normālu vairogdziedzera darbību. Saskaņā ar daudziem pētījumiem, pastāv tieša saikne starp kokosriekstu eļļu, vielmaiņu un vairogdziedzeri. Šī eļļa ir bagātīga ar specifiskām skābēm, kas paātrina vielmaiņu un sniedz jums mundrumu.

Hipotireoze ir autominūnā saslimšana, kas ar farmaceitiskajiem preparātiem principā nav ārstējama. Lai atrisinātu problēmu ar vairogdziedzeri, jums ir nepieciešams mazināt iekaisumu, jo tas palēlina T4 pārvēršanos par T3. T4 ir neaktīva vairogdziedzera hormona forma, kas organismam ir jāpārvērša par T3, lai varētu to izmantot. Koksriekstu eļļa palīdzēt mazināt iekaisumu, un tajā pašā laikā veicina hormona pārveidi pareizā ceļā.

6. Kokosriekstu eļļa iznīcina kandidozes sēnīti. Visizplatītākie kandidozes simptomi:

— hronisks nogurums un fibromialģija;

– problēmas ar gremošanu (aizcietējumi, uzpūšanās vai caureja);

– autoimūnās saslimšanas, kā piemēram, Hasimoto tireoidīta, reimatoīdai artrīts, čūlainais kolīts,  vilkēde, psoriāze,  sklerodermija, izkaisītā skleroze;

– problēmas ar uzmanības koncentrāciju, slikta atmiņa, migla galvā, ADD, ADHD;

– problēmas ar ādu (ekzēma, psoriāze, nātrene un izsitumi);

– vaginālās infekcijas, urīnceļu infekcija, taisnās zarnas un maksts nieze;

– aizkaitināmība, nemiers, garastāvokļa krasas maiņas.

– alerģijas;

Pēc Raisa Universitātes pētījuma datiem, gandrīz 70 % no visiem cilvēkiem cieš no šīs sēnītes. Ja jums ir šī saslimšana, tā var būt augstākminēto simptomu iemesls.

7. Kokosriekstu eļļas lietošana ikdienā padarīs jūsu vēderu plakanu.

Lielākā daļa sieviešu nevar atbrīvoties no taukiem uz vēdera veselības problēmu dēļ. Tikai 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas dienā sadedzinās iekšējo orgānu taukus. Tāpat eļļa uzlabos jūsu ādas un matu stāvokli. Nesen veiktie pētījumi, kuri tika veikti 40 sievietēm, parādīja, ka kokosriekstu eļļas lietošana katru dienu 12 nedēļu garumā ievērojami samazināja BMI un vidukļa apkārtmēra samazināšanos. Sāciet lietot šo produktu un pārliecinieties paši par tās brīnumainajām īpašībām.

Leave a Comment