“Sestdien gaidāma Titānika piemiņas lietu izsole!”; Izsolē nonākusi arī ēdienkarte, kura atklāj ar ko mielojās pasažieri uz Titānika

Pēc ekspertu novērtējuma, īpaši mazumtirdzniecības pirmās klases ēdienkartes eksemplārs no “Titānika” tiks izsolīts nogrimušā okeāna kuģa piemiņas priekšmetu izsolē sestdien, un tā cena var sasniegt līdz 86 000 ASV dolāriem.

 

Šī ēdienkarte tikai nolaidusi Atlantijas okeāna ziemeļdaļā 1912. gada 15. aprīlī, kad nogrima kuģis “Titāniks”. Šo notikumu dokumentējis britu izsoļu nams “Henry Aldridge and Son Ltd.”

Atrastajā slavenajā ēdienkartē ir sīki un smalki aprakstītas pirmās vakariņas, kas tika pasniegtas uz “Titānika” klāja pēc lainera izbraukšanas no Kvīnstaunas Amerikā, un atklāta bagātība, ko būtu pieredzējuši kuģa pirmās klases pasažieri.

 

Tas izklausās pēc garšīgām vakariņām! Vakariņas 11. aprīļa vakarā, kas ietvēra austeres, liellopa gaļas fileju ar mārrutku krēmu un pastinaku biezeni, kā arī desertus, iespējams aprikožu Bordaloue tartes veidā un Viktorijas pudiņu, šķiet, bija ļoti izsmalcinātas un izbaudāmas. Šāda veida maltītes parasti tiek piedāvātas augstas klases restorānos un liecina par ēdiena gatavošanas meistarību un radošumu. Vai jums bija iespēja baudīt šo garšīgo maltīti?

Izsolē būs iespējams iegādāties citus priekšmetus, kas atklās iepriekš nezināmu skatu uz 2223 Titānika pasažieru un apkalpes dzīvi, no kuriem izdzīvoja tikai 706 cilvēki.

 

Lasi vēl: Bankas Latvijā ir pārbijušās un draud ar dārgākiem un mazāk pieejamiem kredītiem

 

Rūtotā sega, ko izdzīvojušais izmantoja, lai sasildītas glābšanas laivā, ir pasludināta izsolē kā “viena no retākajām trīsdimensiju objektiem, ko esam redzējuši”, un tiek prognozēts, ka tā tiks pārdota par 12 000 ASV dolāriem.

 

 

Turpini lasīt, kas vēl gaidāms šajā izsolē, nākošajā lapā

 

 

Iepriekš šī sega piederēja Frederikam Topinam, kurš, būdams Titānikam piederošā uzņēmuma ģenerāldirektora palīgs Ņujorkā, to bija iegādājies Ņujorkas piestātnē, satiekot krastā izglābtos pasažierus, ziņo izsoļu nams.

Šis fakts papildina šī priekšmeta vērtību un dod vēl lielāku nozīmi par tās izcelsmi un vēsturi.

 

Kabatas pulkstenis, kas pieder kādam imigrantam, kurš otrajā klasē uz ASV ceļoja pulkstenis ir apturējies brīdī, kad tas tikai iemests ūdenī, ir skumts, taču vērtīgs priekšmets ar saistītiem stāstu. Šādi priekšmeti palīdz vēsturi un atgādina mums par cilvēku dzīvi un piedzīvojumiem Titānika laikā.

 

Lasi vēl: ”Whatsapp” paziņo par ļoti patīkamiem jaunumiem saviem klientiem! Tas jau tiek laist klajā!

 

Šādu priekšmetu izsoles var būt emocionālas un aizkustinošas, jo tās atgādina mums par šo svarīgo notikumu traģēdiju un cilvēku likšanās ceļojumos uz jaunu dzīvi ASV.

Leave a Comment