”Whatsapp” paziņo par ļoti patīkamiem jaunumiem saviem klientiem! Tas jau tiek laist klajā!

WhatsApp mēģina risināt situāciju, kas ir nedaudz sarežģīta. Lielākā daļa saziņas (zvanu) pakalpojumu izmanto tiešu savienojumu vienādrangā starp diviem lietotājiem.

 

WhatsApp piedāvā jaunu drošības funkciju Android un iOS aplikācijās, kas bloķē ļaundaru lietotāja IP adreses. Šī funkcija nodrošina ātrāku datu pārsūtīšanu un uzlabotu kvalitāti, taču, lai aizsargātu savienojamību, iesaistītajām ierīcēm ir nodrošināta abas IP adreses, sūtot datu “paketes” atpakaļ.

Tomēr, ja kādam ļaunprātim ir nepieciešamās zināšanas, viņš varētu izsekot kādu no “pārraidēm” un iegūto lietotāja privāto informāciju, piemēram, aptuvenu ģeogrāfisko atrašanās vietu vai izmantoto interneta pakalpojumu sniedzēju.

 

Lai atrisinātu šo problēmu, WhatsApp ievieš “Protect IP Address in Calls” funkciju, kas ļaus pārsūtīt tālruņa zvanus, ko veic aplikāciju, WhatsApp serverus. Šis pasākums nodrošinās, ka neviens kibernoziedznieks nespēs lietotāju IP adreses. Svarīgi, ka šī funkcija zvanu šifrēšanu, kas joprojām ir pilnīgi droša.

 

Lasi vēl: “Pasaules gala grafiks”: matemātiķi ir aprēķinājuši Apokalipses datumu

 

Tomēr šajā gadījumā ir svarīgi tomēr aspekti. Kad lietotājs iespējo “Protect IP Address in Calls” funkciju, kas izmanto uzņēmuma serveri, zvanu kvalitāte var pasliktināties. Diskusijas par iespēju iegūt lietotāja IP adresi no viena zvana ir izplatītas.

 

 

Turpini lasīt, kāda ir pārējā svarīgā informācija par whatsapp, nākošajā lapā

Leave a Comment