Seši produkti, kurus var uzglabāt teju mūžīgi

Mūsu redakcija ir apkopojusi produktus, uz kuru derīguma termiņiem varat pat droši nemaz neskatīties, jo to uzglabāšana ir teju mūžīga.

Medus

2015. gadā arheologi pavēstīja, ka izrakumu veikšanas laikā Ēģiptes kapenēs tika atrasts 3000 gadu sens medus, turklāt tas esot bijis vēl ēdams. Ilgais uzglabāšanas ilgums ir saistīts ar medus unikālajām īpašībām, jo tajā ir maz ūdens, bet daudz cukura, kas neveicina baktēriju veidošanos. Medus sastāvā ir arī neliels daudzums ūdeņraža pārskābes, kas kavē mikrobu attīstīšanos. Lai arī medus, kas atrodas attaisītā veidā, var ar laiku sabiezēt un sacukuroties, to var ļoti veikli izlabot, medu vienkārši sasildot.

Etiķis

Etiķa ražošanas laikā tiek izmantotas “acetobacter” baktērijas, kas nozīmē, ka citām baktērijām ir grūti tajā attīstīties. Tieši šī iemesla dēļ  etiķis var saglabāties pat ļoti ilgu laiku. Lai gan baltais etiķis var saglabāties gandrīz mūžīgi, citi etiķi var mainīt krāsu vai radīt kaut kādas nogulsnes. Parasti tas neietekmē produkta lietošanu – tikai izskatu vai reizēm arī aromātu.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment