Sēru vēsts pāršalc pasauli: Mirusi karaliene Elizabete II Vindzora

Ārsti bija nodevuši karalieni, kurai bija 96 gadi, medicīniskā uzraudzībā Balmoralas pilī, viņas īpašumā Skotijas augstienē. Princis Čārlzs devās uz Balmorālu, lai būtu pie savas mātes.

Karaliene Elizabete II ir mirusi – to oficiāli paziņojuši Bekingemas pils pārstāvji. Lielbritānijā 96 gadus vecais monarhs baudīja lielu tautas mīlestību un atbalstu. Viņa valdīja 70 gadus.

Bekingemas pils tikko izplatījusi šādu paziņojumu: “Karaliene šopēcpusdien mierīgi nomira Balmorālē. Ģimene šonakt paliks pilī, tomēr rīt dosies atpakaļ uz Londonu.”

Viņas četri bērni, astoņi mazbērni un 12 mazmazbērni atradās Balmorālā vai bija ceļā uz turieni, tostarp viņas dēls princis Čārlzs, troņmantnieks. Pasaule skumst un aizlūdz par karalieni Elizabeti.

Lasi vēl: Bēdīga ziņa Latvijā: Mūžībā devies Latvijas Nacionālā teātra aktieris

Paredzams, ka tagad, pēc Elizabetes II nāves, par Lielbritānijas valdnieku kļūs viņas vecākais dēls 73 gadus vecais princis Čārlzs.

Karaļnams informē, ka troņmantnieks Čārlzs ar sievu šovakar paliks Balmorālas muižā, bet piektdien atgriezīsies Londonā.

Kā ziņots, Lielbritānijas karaliene Elizabete II ceturtdien atradās ārstu uzraudzībā Balmoralas pilī un pastāvēja bažas par viņas veselību, iepriekš paziņojusi Bekingemas pils.

Visdziļākā līdzjūtība!

Leave a Comment