Sēru vēsts pāršalc Latviju: Mūžībā devies izcils scenogrāfs un visu mīlēts pedagogs

Mūžībā aizgājis atzītais scenogrāfs un pedagogs Andris Freibergs, Latvijas Televīziju informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības vadītājs Ojārs Rubenis.

Andris Freibergs ir atzīts scenogrāfs un atvaļināts Latvijas Mākslas akadēmijas profesors. Viņš veidojis scenogrāfijas vairāk nekā 200 iestudējumiem Latvijā un ārvalstīs, padarot viņu par vienu no ražīgākajiem un slavenākajiem māksliniekiem savā jomā.

Latvijas Scenogrāfijas skola ir nesaraujami saistīta ar Andra Freiberga vārdu kopš 1994. gada, kad viņš nodibināja patstāvīgu Scenogrāfijas katedru Latvijas Mākslas akadēmijā.

Andris Freibergs ilgus gadus ir bijis LJA profesors un pasniedzis scenogrāfiju daudziem studentiem, no kuriem daži ir guvuši veiksmīgas karjeras šajā jomā. Ieguldītā darba rezultātā tika izveidota Prāgas Scenogrāfijas kvadriennāle – lielākā starptautiskā scenogrāfijas izstāde.

2015. gadā 2010. gadā pirmo reizi Prāgas kvadriennāles vēsturē tika pasniegta Scenogrāfijas skolotāja balva par darbu, kas iedvesmojis paaudzes – to saņēma Andris Freibergs.

Lasi vēl: Latviešu aktrises meita atklāj mātes pēdējo vēlēšanos pirms viņa devās mūžībā: ”Ļoti grūti”

Jāmin, ka izcilais scenogrāfs mūžībā devies 84 gadu vecumā. Savu 84 gadu dzimšanas dienu nosvinējis pirms pāris dienām – 14.oktobrī.

 

Visdziļākā līdzjūtība ģimenei!

Leave a Comment