Šajās vietās tomēr paliks prasība valkāt medicīnisko sejas masku; ņem vērā!

Covid-19 saslimstībai samazinoties, no 1. aprīļa tiek atcelti līdzšinējie epidemioloģiskās drošības pasākumi. Tomēr ārstniecības iestādēs, ieslodzījuma vietās un sociālās aprūpes centros, kur ir īpaši augsts inficēšanās risks, maskas jāturpina lietot.

Slimnīcās epidemioloģiskās drošības pasākumi netiek atcelti un tie tiks stingri ievēroti. Arī pacientiem jāatceras, ka ambulatorajās iestādēs un stacionāros arī turpmāk jānēsā maskas vai respiratori.

Slimnīcās turpinās stingri drošības noteikumi

Lai arī 1. aprīlī visā Latvijā tiek atcelti epidemioloģiskās drošības pasākumi, slimnīcās un poliklīnikās tie tiek saglabāti. “Visi epidemioloģiskie drošības pasākumi slimnīcā tiks strikti ievēroti arī turpmāk,” “Neatkarīgajai” stāsta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas speciāliste Ilga Namniece. “

Mazinoties Covid-19 pacientu skaitam, esam samazinājuši gultu skaitu Covid-19 pacientiem, proti, esam pakāpeniski jau līdz šim slēguši Covid-19 ārstniecības nodaļas stacionāros, un tagad tur tiek ārstēti iepriekšējā profila pacienti.” Bet no 1. aprīļa mainīsies personāla piemaksu apmērs, kas strādā ar Covid-19 pacientiem. Ilga Namniece atgādina, ka, ierodoties slimnīcā uz ambulatoru vizīti pie ārsta vai uz diagnostisko izmeklējumu, respiratori vai ķirurģiskās maskas nav atceltas un tās ir jāturpina lietot, raksta neatkariga.nra.lv

Slimnīcās un citās ārstniecības iestādēs masku lietošanas pienākums saglabāts, jo tā ir vide ar īpaši augstu inficēšanās risku.
Tieši tāda pati vide ir ieslodzījuma vietas, kur arī jāturpina masku lietošana.

Veselības ministrijā skaidro, ka pakalpojumu sniedzējiem un darba devējiem ir paplašinātas tiesības pašiem izvērtēt riskus un noteikt epidemioloģiskās drošības prasības.

Maskas jālieto sociālās aprūpes centros un sabiedriskajā transportā

Medicīniskās maskas vai FFP2 respiratorus bez vārsta arī pēc 1. aprīļa jāturpina lietot sociālās aprūpes iestādēs – gan iestāžu apmeklētājiem, gan darbiniekiem.

Lasi vēl: Svarīgs brīdinājums par Ukrainas bēgļiem, kuri uz Latviju atceļojoši caur Krieviju!

Tāpat medicīniskās maskas jāturpina lietot arī sabiedriskajā transportā, izņemot taksometrus. Citviet maskas vai respiratorus varēs nelietot, bet Veselības ministrijā norāda, ka pakalpojuma sniedzējam vai darba devējam arī šajā jomā saglabājas iespēja paredzēt masku vai respiratoru lietošanas nepieciešamību.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment