Šajās vietās tomēr paliks prasība valkāt medicīnisko sejas masku; ņem vērā!

Darbā bez vakcinācijas sertifikāta

No 1. aprīļa darba pienākumus klātienē varēs veikt arī primāri pret Covid-19 nevakcinētas personas. Taču darba devējam būs saglabātas izvēles tiesības, izvērtējot riskus, organizēt uzņēmumā vai iestādē darbu pienākumu veikšanu tikai personām ar derīgu vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikātu.

Darbiniekiem, kuriem ir tiešs kontakts ar klientiem, vajadzēs būt vakcinētiem pret Covid-19 ārstniecības iestādēs un ieslodzījuma vietās. Izglītības iestādēs darbiniekiem, kuriem ir tiešs kontakts ar izglītojamajiem, vajadzēs vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikātu līdz šā mācību gada beigām, raksta neatkariga.nra.lv

Lasi vēl: VAS “Latvijas pasts” izplata svarīgu paziņojumu visiem Latvijas iedzīvotājiem! Esi vērīgs!

Skrīninga Covid-19 testu skolās vairs nebūs

Skrīninga testu veikšana, lai laikus novērstu lielus saslimstības uzliesmojumus, saglabāsies ārstniecības iestādēs, sociālās aprūpes iestādēs, ieslodzījuma vietās un speciālajās izglītības iestādēs, bet ne vispārizglītojošajās skolās.

No 1. aprīļa Covid-19 atklāšanai plašāk tiks izmantoti valsts apmaksāti profesionālie antigēnu testi. Personai tiks izsniegts testa sertifikāts un pozitīva profesionālā antigēna testa rezultāta gadījumā arī Covid-19 pārslimošanas sertifikāts.

COMMENTS

Leave a Comment