Šajā Latvijas pašvaldībā pavisam drīz tiks mainīti noteikumi attiecībā uz naudas pabalstiem! Kuri to saņems?

Ir stājies spēkā jauns “Saistošo noteikumu par materiālo atbalstu Jēkabpils novadā” regulējums.

Šos jaunos noteikumus izstrādāja, ņemot vērā, ka iepriekšējo regulējumu pamatojums bija saistīts ar likumu “Par pašvaldībām”, kas zaudēja spēku pagājušajā gadā 1. janvārī. Jaunajos noteikumos ir iekļautas piecas būtiskas izmaiņas.

Viena no tām ir paplašināt mērķa grupu, kas varēs saņemt atbalstu brīvpusdienām izglītības iestādēs.

 

Turklāt tie paredz ietvert vairāk bērnu, kuriem būs tiesības saņemt pabalstu vienu reizi gadā, uzsākot mācību gadu, un veikt izmaiņas Ziemassvētku paciņu pabalstā, paplašinot mērķa grupu un pagarinot pieprasīšanas termiņu.

Jaunajos grozījumos ir precizēta sadaļa par publiskā peldbaseina pakalpojumu samaksu. Turklāt tiks veiktas izmaiņas pabalstiem, ko laulātie saņem kāzu jubilejās, piešķiršanas termiņš tiks pagarināts no viena līdz trīs mēnešiem.

Lasi vēl: 3 zodiaka zīmju pārstāvji maijā piedzīvos grūtības, kas beigās atnesīs bagātību un jaunu mīlestību. Raugi, varbūt arī tu esi šo veiksminieku vidū!

Lai pieteiktos uz pabalstu, vispirms nepieciešams iepazīties ar attiecīgajiem noteikumiem un prasībām, kas ir nepieciešamas, lai saņemtu šo pabalstu.

Pēc tam jāiegūst vai jāaizpilda nepieciešamie dokumenti vai veidlapas, kuras var būt pieejamas tiešsaistē vai jāpieprasa attiecīgajā institūcijā vai pašvaldībā. Šajās dokumentācijās parasti būs prasīta informācija par personas identitāti, finansiālo situāciju un citas nepieciešamās detaļas.

Pēc dokumentu aizpildīšanas vai iegūšanas jāiesniedz tieši attiecīgajai institūcijai vai pašvaldībai, kas pabalstu piešķirs vai pārskatīs. Bieži vien iesniegšanas process var notikt personīgi, tiešsaistē vai pa pastu, un atkarīgs no konkrētā pabalsta un institūcijas prasībām.

 

Leave a Comment