Šajā Latvijas novadā zemju īpašniekiem draud lieli sodi, ja tie necīnīsies ar šo nezāli

Pavisam nesen tika paziņots, ka šajā Latvijas novadā zemju īpašniekiem draud lieli sodi, ja tie necīnīsies ar šo nezāli. 

Latvāņu ģintī, kas pieder cherze dzimtai, ir aptuveni 70 sugas. Šiem augiem raksturīgas trīskāršas plūksnotas lapas un saliktas ziedkopas.

Galvenokārt sastopami ziemeļu puslodē. Latvijā zināmākas 3 sugas. Latvāņa sula sastāv no toksiskām vielām, kuras, pakļaujot ultravioletajam starojumam, var gūt ādas apdegumus. Visvairāk apdraud cilvēka veselību, ir Sosnovska latvānis.

 

Lasi vēl: “Šīs zodiaka zīmes ir tendētas uz tenkām.”; Labāk neizstāstīt viņiem nekādus noslēpumus!

Lasi vēl: Cik daudz skaidras naudas varat ieskaitīt savā kontā? Latvijas bankas skaidro cik tas ir svarīgi, lai šo summu nepārsniegtu

Ķekavas novada zemju īpašniekus pašvaldība aicina pļaut latvāņus, jo pretējā gadījumā gaidāms sods. Privāto īpašumu īpašniekiem, kuros atrodas šis invazīvais augs, ir jāveic atbilstošas ​​darbības, lai ierobežotu tā izplatību. Ja tas netiks izdarīts, var tikt uzsākta administratīvā lietvedība.

Fiziskām personām tiks piemērots naudas sods no 50 līdz 1500 eiro, bet juridiskām personām no 300 līdz 3000 eiro. Aizvadītā gada laikā Ķekavas novada pašvaldības Administratīvā komisija izskatīja 35 administratīvo pārkāpumu gadījumus un piemēroja naudas sodus 9000 eiro apmērā.

Sosnovska latvānis ir Latvijas dabai neraksturīga suga, kas apdraud vietējos augus un to dzīvotnes, rada ekonomiskus zaudējumus, kaitējumu videi un cilvēka veselībai.

Arī interesanti: Laba ziņa tiem, kuriem apnikuši elektriskie skrejriteņi, kuri “savairojušies” Rīgā

 

Leave a Comment